Bugatti Chiron Super Sport на пат?

Anonim

Дизајните на дизајнерот Теофилус Чин ни овозможуваат да го предвидиме надворешниот изглед на идната Super Sport верзија за Chiron.

Во март оваа година, Bugatti во Женева го претстави она што се смета за најбрзиот сериски автомобил на планетата, Bugatti Chiron. И покрај оваа титула, Bugatti досега нема направено никаков обид да го собори светскиот брзински рекорд во категоријата сериски автомобили со новиот Chiron. Дали Bugatti се штеди за верзијата Super Sport?

Засега се уште нема официјална потврда, но познато е дека како и со својот претходник Veyron, француската марка размислува за ограничена Super Sport верзија за Chiron, со подобрувања во однос на аеродинамиката и зголемување на моќноста. Доколку се реализира, ова може да значи пораст од 1500 КС до импресивни 1750 КС максимална моќност, извлечена од 8,0 литарскиот W16 quad-turbo мотор.

ВИДЕО: Некогаш четири Bugatti Chiron на турнеја низ пустината…

Додека Bugatti не одлучува, дизајнерот Теофилус Чин одлучи да ги сподели своите сопствени дизајни за Bugatti Chiron Super Sport (горе), земајќи инспирација од Bugatti Vision Gran Turismo, прототип претставен на последниот саем во Франкфурт и кој беше наменски развиен за 15-годишнината од играта Gran Turismo. Врвот е несомнено големото задно крило.

Имајќи предвид дека сегашниот Chiron трае 2,5 секунди од 0 до 100 km/h и достигнува максимална брзина од 458 km/h без електронскиот ограничувач, вредностите на перформансите на хипотетичкиот Bugatti Chiron Super Sport се препуштени на вашата имагинација…

Следете го Razão Automóvel на Instagram и Twitter

Прочитај повеќе