Скудерија Камерон Гликенхаус го загрози рекордот на Ламборџини во „Зелениот пекол“

Anonim

Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG) укажува на „топско време“ од 6 минути и 30 секунди, но... секогаш има но!

Тоа што SCG сака да го има најбрзиот сериски автомобил на Нирбургринг не е ништо ново. Намерите на американскиот градител веќе беа објавени од Џим Гликенхаус, основачот на брендот, претходно оваа година.

Задачата стана малку потешка по рекордното време кое го постави новото Lamborghini Huracán Performante во март: 6:52,01 минути.

Тешко, но не и невозможно

Очигледно, американскиот бренд го користи SCG 003C (Competizione) како почетна точка за да ги направи потребните подобрувања на SCG003S (Stradale, погоре), претставен во Женева.

ВИДИ ИСТО: Скудерија Камерон Гликенхаус го претстави SCG003S во Женева

SCG неодамна влезе во својот SCG003C во Нирбургринг 24 часа, со тимот на Chris Ruud Lightspeed Racing, трка која ќе се одржи на крајот на месецот. Во ова видео на одборот споделено од SCG, можно е да се види SCG 003C во круг на патеката во Германија, во која помина само 6 минути и 40 секунди:

Со оглед на постигнатиот рекорд и иако се работи за натпреварувачка верзија, SCG не можеше да одолее да го спореди со ривалите од Штутгарт (Porsche 918 Spyder) и Sant’Agata Bolognese (Lamborghini Huracan Performante). Конечната цел е добро дефинирана: 6 минути и 30 секунди со патната верзија. Дали ќе биде можно? Ќе бидеме тука да видиме.

Следете го Razão Automóvel на Instagram и Twitter

Прочитај повеќе