Audi S1 Quattro од B&B Automobiltechnik: автомобилите не можат да се мерат со раце

Anonim

За помалку од 13 илјади евра можете да го направите вашето Audi S1 Quattro помоќно од Ford Focus RS или Audi RS3.

Од фабриката, Audi S1 Quattro 2.0 TFSI има 231 коњски сили и максимален вртежен момент од 370 Nm. Спринтот од 0-100 km/h трае 5,8 секунди (или 5,9 секунди во верзијата Audi S1 Sportback, која веќе имавме можност да ја тестираме) а максималната брзина достигнува 250 km/h. Како и секогаш, за секој подготвувач што самопочитува – и за многу од нивните клиенти – овие вредности не се доволни. Така, за уште 12.950 евра, германскиот производител B&B Automobiltechnik ја зголемува моќноста на оваа џебна ракета до 375 КС и 540 Nm максимален вртежен момент.

Променете го ова за деца, ако сакате, можете да имате Audi S1 Quattro со поголема моќност од Audi RS3 (367 КС) или Ford Focus RS (350 КС). Помоќен од оваа џебна ракета е само Mercedes-AMG A45 4Matic, модел кој го поседува најмоќниот четирицилиндричен мотор на пазарот (видете овде). Покрај тоа што е помоќен од опишаните модели, Audi S1 Quattro е полесен. Благодарение на помалата тежина и системот quattro, може да забрза од 0-100 km/h за само 4,5 секунди. Максимална брзина? 285 км/ч.

ПОГЛЕДНЕТЕ ИСТО: Новиот Audi A5 Coupé, внатре и надвор

Овие завидни вредности беа можни само благодарение на замената на неколку S1 компоненти, како што е воведувањето на поголем турбо, XXL интеркулер, рачно изработена линија за издувни гасови, ревидиран довод, поефикасен систем за подмачкување и секако типичното репрограмирање на ECU.

Audi S1 Quattro од B&B Automobiltechnik: автомобилите не можат да се мерат со раце 28643_1

Слики: B&B Automobiltechnik

Следете го Razão Automóvel на Instagram и Twitter

Прочитај повеќе