Piecha Design го носи Mercedes-AMG C63 S до граница

Anonim

Злато на сино, Mercedes-AMG C63 S Station би испорачувала повеќе од 600 КС. Проверете. Piecha Design се занимава со ова прашање…

Дали мислите дека акронимот „AMG“ може да биде врвен показател за перформанси во Мерцедес? Размисли повторно. Новиот комплет на Piecha Design го носи прекарот Rottweiler и има неверојатен засилување на перформансите што го прави комбето C63 S да испорачува 620 КС и 840 Nm вртежен момент, наспроти 517 КС и 700 Nm што постојат во „содржаната“ AMG верзија.

НЕ СЕ ПРОПУШТА: Ден на татковците: 10 предлози за подароци

Добивањето на перформансите зголемено со Piecha Design прави спортското комбе да добива 0,3 секунди при забрзување од 0 до 100 km/h, постигнато сега за 3,8 секунди. Со цел да му даде поагресивен изглед за да одговара на зголемувањето на перформансите, подготвувачот од Rottweil додаде поголема аеродинамична сила на шасијата, сега со тркала од 19 или 20 инчи, спуштена суспензија, странични здолништа, LED светла и украсни налепници. Има и простор за комплет само за естетика, за повеќе содржините верзии, како што е 250d 4Matic, претставен во бело во галеријата со слики.

ПОВРЗАНО: Mercedes-AMG GLC43 со моќност од 367 КС

Можеш да правиш забава, тој не гризе...И да, можеш да правиш игра на зборови со името на овој подготвувач.

Piecha Design го носи Mercedes-AMG C63 S до граница 28922_1

Следете го Razão Automóvel на Instagram и Twitter

Прочитај повеќе