Koenigsegg Agera RS распродаден за 10 месеци

Anonim

За оние кои се заинтересирани да ги отворат конците и да го купат Koenigsegg Agera RS по златна цена, имаме лоши вести… Суперспортскиот автомобил е веќе распродаден.

Овој хиперавтомобил со 1.160 КС, базиран на Agera R и Agera S, веќе имаше 11 нарачки дадени кога беше претставен на минатогодишниот салон во Женева. Продадени по цена на злато - поточно милион и пол евра - 25-те примероци на Koenigsegg Agera RS што ги остави без здив на магнатите ширум светот, веќе се сите резервирани. Тргување со ова за гранки (или за дијаманти): Дали е распродадено . Тоа беше автентичен продажен рекорд во историјата на шведскиот бренд.

ПОВРЗАНО: Koenigsegg Utagera: новиот концепт го злоупотребува футуризмот

Овој „ѕвер“ се испорачува со 5-литарски твин-турбо V8 алуминиумски мотор, способен да испорачува 1.160 КС при 7.800 вртежи во минута. Сè на сè, Koenigsegg Agera RS ја минува целта од 300 км/ч за само 14 секунди и од 0-400 км/ч за само 2о секунди. каросеријата целосно изградена во јаглеродни влакна и неколку подобрувања во однос на аеродинамиката се некои од измените што може да се најдат во оваа оптимизирана верзија.

ПОГЛЕДНЕТЕ ИСТО: Никогаш не биле продадени толку Lamborghini како во 2015 година

Последните единици на Koenigsegg Agera RS се уште се во производство и ќе бидат испорачани на сопствениците - среќни копилиња... - во текот на следната година.

Koenigsegg Agera RS

Следете го Razão Automóvel на Instagram и Twitter

Прочитај повеќе