Впрочем, Hyundai i30N нема да го брка рекордот на Нирбургринг

Anonim

Изгледа дека Hyundai не е загрижен за времето на патеката, туку за искуството во возењето.

На неколку месеци од претставувањето на својот прв спортски автомобил, развиен од новодебитираниот оддел N Performance на Hyundai, корејската марка продолжува интензивно да работи на новиот Hyundai i30 N . Но, спротивно на шпекулациите, правењето на Hyundai i30N најбрзиот модел со погон на предните тркала на Нирбургринг – титула што моментално му припаѓа на Volkswagen Golf GTI Clubsport S – не е приоритет за Hyundai.

НЕ СЕ ПРОПУШТА: Рачен менувач FWD: на крајот на краиштата, кој е најбрз?

Буквата „N“ во N Performance го претставува не само центарот за истражување и развој на марката во Намјанг, Јужна Кореја, туку и Нирбургринг, патеката каде што се тестира новиот модел, но Hyundai не падна поради таа причина.искушението да се обиде да барате за себе рекордно време во Inferno Verde.

„Отидовме од мал бренд во мејнстрим бренд. Она што треба да го направиме сега е да додадеме личност, и ова е вистинско време да го направиме тоа“.

Тони Вајтхорн, извршен директор на Хјундаи Велика Британија

hyundai-rn30-concept-6

Јужнокорејскиот спортски автомобил на саемот за автомобили во Париз го очекуваше концептот RN30 (на сликите), прототип со 2.0 турбо мотор со 380 КС и 451 Nm вртежен момент, заедно со менувач со двојна спојка (DCT). Се чини дека сличностите со сериската верзија ќе престанат со дизајнот, тешко дека Hyundai i30N ќе достигне 300 КС.

Извор: Автомобил

Следете го Razão Automóvel на Instagram и Twitter

Прочитај повеќе