Torino Design ATS Wild Twelve Concept: големо враќање

Anonim

Torino Design и ATS подготвуваат многу амбициозен рецепт за враќање на спорот со веќе етаблираните брендови, односно LaFerrari и компанијата.

Претставен на саемот за автомобили на отворено, Parco Valentino Salone и Gran Premio, Wild Twelve сега е само концепт кој има намера да се појави во продажба наскоро. Би требало да се соочи со супер конкуренција од Ферари, Порше и Мекларен, а според ATS се очекува да произведе околу 30 примероци.

Од самиот почеток, егзотичниот фактор е загарантиран, но има повеќе. The Wild Twelve ќе се произведува во многу посебна „катедрала“. Производството ќе се одвива во поранешните погони на Bugatti во Кампогалијано - запомнете дека доцниот EB110 дојде од оваа фабрика во 1990-тите.

Техничкиот лист на овој Wild Twelve импресионира и докажува дека ATS има визија фокусирана на иднината, бидејќи Wild Twelve е хибриден исто како и предлозите на другите конкуренти како што се: McLaren P1, Ferrari LaFerrari и Porsche 918 Spyder.

2015-Torino-Design-ATS-Wild-Twelve-Concept-Static-1-1680x1050

The Wild Twelve има адути во ракавот за да ги изненади и најскептичните. Wild Twelve е придвижуван од прекрасен V12 блок со двоен турбо од 3,8 литри со помош на 2 електрични мотори.

Резултатот е импресивни 848 коњски сили комбинирани и огромен максимален вртежен момент: 919 Nm! Управувањето со овој извор на моќ беше одговорност на 9-брзинскиот автоматски менувач ZF. Вкупната тежина на комплетот, според ATS, нема да надмине 1500 кг, што го прави Wild Twelve многу конкурентен, благодарение на односот сила-тежина од 1,76 кг/кс - референтна вредност.

Според ATS, Wild Twelve ќе може да забрза од 0 до 100 km/h за околу 2,6 секунди и од 0 до 200 km/h за 6,2 секунди. Максималната брзина е исто така импресивна: над 380 km/h. Со други зборови, Wide Twelve нема да има проблеми да биде во чекор со конкуренцијата.

Во однос на еколошката свест, Wide Twelve ја победува конкуренцијата со својата автономија од 30 километри во чисто електричен режим, подобро од LaFerrari и 918 Spyder, способни за само 22 километри и 19 километри соодветно.

ATS не ни дава новости од 2013 година по познатиот 2500GT, но дали Wild Twelve ќе биде одговорен за вистинскиот почеток на брендот? Оставете ни го вашето мислење на нашите социјални мрежи.

Torino Design ATS Wild Twelve Concept: големо враќање 30091_2

Задолжително следете не на Инстаграм и Твитер

Прочитај повеќе