Има нова причина да не следите: Перископ

Anonim

Сигурно има уште многу, но ова е уште повеќе добра причина да не следите. Razão Automóvel ќе биде во живо преку апликацијата Periscope.

Ќе емитуваме во живо зад сцената на Razão Automóvel и некои специјалитети преку Periscope. Во иднина, може да има дури и дневен распоред.

Ќе дебитираме Periscope од утре, со специјални до недела - ќе можете да ги следите различните моменти на тимот на Razão Automóvel на Релито на Португалија 2015. Можеби ќе ги најдете вашите пријатели во видеата и ако не видите на релито , побарајте од нас да го направиме тоа директно!

Дали треба да имам сметка на Твитер за да пристапам до Перископ?

Не. Од последното ажурирање, секој може да има пристап до Periscope, дури и ако нема сметка на Twitter.

Како да знам кога се во живо?

За да дознаете кога сме во живо, само следете не на Твитер и/или преземете ја апликацијата Periscope и пронајдете го нашиот профил (razaoautomovel). Periscope е достапен само за iOS (верзијата на Android ќе излезе наскоро), но можно е да се гледаат снимки во живо преку прелистувачот на компјутерот.

Може ли да комуницирам?

Во живо, можно е да се оставаат коментари и со допирање на екранот се генерира срце, еден вид „лајк“. Затоа, наметнете ги коментарите и многу допири на екранот во живо.

Пропуштив лајв, дали сепак може да го видам видеото?

Да, Перископ ги чува видеата 24 часа.

Задолжително следете не на Инстаграм и Твитер

Прочитај повеќе