Претставен Porsche Macan GTS. Веќе знаеме колку чини во Португалија

Anonim

Поставен помеѓу Macan S и Macan Turbo, на Porsche Macan GTS доаѓа да ја комплетира гамата на германскиот теренец, претставувајќи се како префинета спортска верзија, но малку помалку „радикална“ од Turbo.

Во споредба со другите Macan, GTS се издвојува по прифаќањето на некои ексклузивни стилски детали, многу од нив благодарение на пакетот Sport Design кој се нуди како стандард. Напред, акцентот оди на црните детали кои се движат од браниците до затемнетите LED фарови.

Назад и понатаму се забележуваат деталите во црна боја, а дифузорот и издувните гасови се обоени во оваа боја. Од естетска гледна точка, се издвојуваат и тркалата од 20” RS Spyder Design, клештите на сопирачките во црвена боја и лајсните во сјајна црна боја.

Porsche Macan GTS

Внатре, најголемиот белег треба да се даде на спортските седишта, ексклузивни за Macan GTS. Таму, исто така, наоѓаме одлична употреба на Alcantara и обрабени алуминиумски завршетоци, сè за да се зголеми спортското чувство на германскиот SUV.

Porsche Macan GTS

Броеви на Porsche Macan GTS

Во споредба со претходниот Macan GTS, новиот доаѓа со 20 КС поголема моќност и 20 Nm повеќе вртежен момент. вкупно се 380 КС и 520 Nm (Достапно од 1750 вртежи во минута до 5000 вртежи во минута). Тие се преземени од истиот битурбо од 2,9 литри, V6, кој го опремува Macan Turbo, кој додава 60 КС, испорачува 440 КС.

Претплатете се на нашиот билтен

Во комбинација со седумстепен менувач PDK со двојна спојка и кога е опремен со опционалниот Sport Chrono Package, на новиот Macan GTS му требаат само 4,7 секунди за да достигне 100 km/h и максимална брзина од 261 km/h.

Porsche Macan GTS
Macan GTS има ексклузивни спортски седишта.

Потрошувачката, според Porshe, е помеѓу 11,4 и 12 l/100 km, според циклусот WLTP.

Динамиката не е заборавена

На динамично ниво, Porsche го намали Macan GTS за 15 mm и понуди специјално подесување на системот за контрола на амортизацијата на суспензијата, Porsche Active Suspension Management (PASM).

Porsche Macan GTS
Macan GTS забележа намалување на висината на земјата за 15 mm.

Како опција, Macan GTS може да има и пневматска суспензија што овозможува да биде пониско дури 10 mm.

Во однос на сопирањето, Macan GTS доаѓа со дискови 360×36 mm напред и 330×22 mm назад. Изборно, Macan GTS може да биде опремен и со сопирачки со површинска облога на Porsche (PSCB) или Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB).

Porsche Macan GTS

Колку ќе чини?

Сега достапен за нарачка во Португалија, достапно е и новото Porsche Macan GTS од 111.203 евра.

Прочитај повеќе