Mercedes-AMG создава брод со пет V8 мотори инспирирани од AMG GT Black Series

Anonim

Меѓународниот саем за бродови во Мајами нема да се одржи оваа година - само во 2022 година - но тоа не го спречи Mercedes-AMG да ја задржи традицијата и да претстави брод со високи перформанси во партнерство со Cigarette Racing Team.

Со дизајн инспириран од Mercedes-AMG GT Black Series, оваа Cigarette Nighthawk AMG Black Series е долга 12,50 метри и е придвижувана од пет V8 мотори - да, добро прочитавте! — 4,6 литри Mercury Racing 450R, секој способен да произведе 450 коњски сили.

На крајот на краиштата, овој „AMG на морињата“ испорачува максимална моќност од 2250 КС, а благодарение на напредниот систем за забрзување, петте мотори можат да се контролираат заедно или поединечно.

mercedes-amg-cigarette-41-foot-nighthawk-black-series 6

Дури и со 10 патници на бродот, овој брод е способен да достигне 137 km/h на отворено море. Од друга страна, со лежерно темпо, овој предлог од Cigarette Racing Team и Mercedes-AMG прикажува ексклузивен надворешен дизајн и не останува незабележан каде и да оди, дури ни во Мајами.

Со трупот направен од јаглеродни влакна, оваа црна серија Cigarette Nighthawk AMG ја прикажува истата портокалова нијанса со која брендот Affalterbach ја претстави црната серија AMG GT, но додаде неколку црни акценти и рачно насликани AMG логоа кои создаваат посебна шема.

mercedes-amg-cigarette-41-foot-nighthawk-black-series 9

Внатре имаме комбинација на сива и црна боја со портокалови шевови, со два реда поединечни седишта и простор за одмор со седишта во форма на буквата У.

На „контролната точка“, има три мултифункционални монитори на Garmin и табла со инструменти што се спротивставува на „отпечатоците од прсти“ и топлината. Има и моќен Audi Marine звучен систем кој може да им даде музика на сите гости.

mercedes-amg-cigarette-41-foot-nighthawk-black-series 8

Mercedes-AMG не ја откри цената на овој брод, но важно е да се запамети дека серијата Cigarette Nighthawk - со иста должина - започнува од 800.000 долари, нешто околу 670.000 евра. И ова е уникатно издание, па може да очекуваме вредност над милион евра.

Што се однесува до Mercedes-AMG GT Black Series, кој Диого Тешеира веќе го тестираше на видео, неговите цени кај нас почнуваат од 418.150 евра.

Прочитај повеќе