Aston Martin DBS Superleggera (725 КС). НАЈМОЌНИОТ канал

Anonim

Еве каде стигнавме. Повеќе од еден век автомобилската индустрија е вкоренета во вакви автомобили: „super GT“ со моќност од 725 КС и максимален вртежен момент од 900 Nm. Зборувам за Aston Martin DBS Superleggera.

„Ѕвер“ со неверојатни карактеристики што истовремено е способен да покаже „добри манири“ и извонредна удобност. „Ѕвер“ кој техничарите на Астон Мартин знаеја да го скротат на задоволство на нашите сетила.

Прашање. Два одговори.

Дали сакаме да бидеме хулигани на патот или сакаме да бидеме вистински господа? Aston Martin DBS Superleggera ни овозможува да бидеме и двајцата - понекогаш во исто време. Во ова видео, ги претпоставуваме двата идентитети:

Aston Martin DBS Superleggera е екстремен автомобил и покрај неговата способност да биде умерен. Неговата способност да забрзува од 0-160 km/h за само 6,5 секунди и да надмине 340 km/h е доказ за тоа. Сепак, со истата леснотија со која се постигнуваат овие бројки, ви овозможува и мирно да циркулирате по авенијата покрај морето.

Aston Martin DBS Superleggera
V12 мотор. Ова е местото каде што се случува значителен дел од магија. Благодарение на него од 0-200 км/ч е многу тешко да се симне од клупата. Тешкотијата која е во контраст со леснотијата со која покажувачот надминува 300 km/h…

Астон Мартин минува низ една од најдобрите фази од својата историја - историја која е веќе 107 пролет наназад - и оваа Aston Martin DBS Superleggera е доказ за тоа. Во последните 3 години лансирањето на англискиот бренд се случува со брзина од една година, лансирања кои не продолжуваат да се случуваат. Следен ќе биде „супер SUV“: Aston Martin DBX.

Забелешка за благодарност до Quinta de Sant’Ana, во Градил, и до сите одговорни за обезбедувањето простор за снимањето на ова видео.

Прочитај повеќе