Поефикасен и ретуширан стил. Сè за списанието MINI Countryman

Anonim

Лансирана во 2017 година, втората генерација на MINI Countryman се покажа како важен дел од комерцијалните перформанси на британскиот бренд, што претставува околу 30% од вкупната продажба.

Свесен за важноста на моделот во неговата гама и соочен со се пожестока конкуренција која не попушта, MINI одлучи да го обнови Countryman.

Естетски, разликите се дискретни, со новите карактеристики сумирани во новите тркала, предната решетка и усвојувањето на стандардни LED фарови напред и назад (тука го формираат познатиот „Union Jack“ како и кај другите MINI), покрај примање нови бои.

MINI Countryman Купер С

Што има ново внатре?

Внатре, покрај поголем број опции за прилагодување, MINI Countryman ја усвои дигиталната инструмент табла претставена од Cooper SE со 5“.

Претплатете се на нашиот билтен

Кога Countryman е опремен со (опционално) системите Connected Media и Connected Navigation Plus, британскиот модел има екран од 8,8 инчи.

Стандардно, инфозабавниот систем има Bluetooth и гласовниот асистент Amazon Alexa.

MINI Countryman

Еднакви, но поефикасни мотори

Иако нема добиено нови мотори (се уште има три дизел мотори, три бензински и plug-in хибридна варијанта), сепак има ново на ова ниво во обновениот MINI Countryman

MINI Countryman

Со фокус на зголемување на ефикасноста и исполнување на најстрогите стандарди за емисија на издувни гасови, палетата на мотори на Countryman претрпе голем број подобрувања.

Кај бензинските мотори беше усвоен филтер за честички и доби поефикасен стартер и алтернатор. Во случајот на Countryman Cooper и Cooper S, издувниот колектор сега е интегриран во главата на моторот.

Што се однесува до дизелите, големата вест беше усвојувањето од страна на Countryman Cooper D на истиот турбо што го користеше помоќниот Cooper SD.

MINI Countryman
Верзија моќ 0 до 100 km/h Максимална брзина
еден сонародник 102 КС 12,3 с* 180 km/h*
Купер Кантримен 136 КС 9,7 с* 205 km/h*
Купер Кантримен ALL4 136 CV 10,1 с 202 км/ч
Купер С Кантримен 178 КС 7,4 с* 225 km/h*
Cooper S Countryman ALL4 178 КС 7,3 секунди 222 км/ч
Cooper SE Countryman ALL4 224 КС 6,8 секунди 196 км/ч
Еден Д Кантримен 116 КС 11,2 с* 192 km/h*
Купер Д Кантримен 150 КС 9,1 с* 213 km/h*
Купер Д Кантримен ALL4 150 КС 9-ти 211 km/h
Купер СД Кантримен 190 КС 7,9 секунди 226 km/h
Cooper SD Countryman ALL4 190 КС 7,6 с 224 km/h

*привремени вредности

Вести и на ниво на пренос

Што се однесува до менувачот, има и новости, при што автоматскиот осумстепен Steptronic менувач е стандарден достапен во верзиите Cooper ALL4 и Cooper D ALL4, како и во Cooper S ALL4, Cooper SD и Cooper SD ALL4 и. конечно, како опција на Cooper D.

MINI Cooper SE Countryman ALL4, plug-in хибридната верзија, е стандардно опремен со шест-брзински Steptronic автоматски менувач, додека другите варијанти на Countryman можат да го заменат шестбрзинскиот мануелен менувач со седумстепен автоматски со двојна спојка. брзини.

Конечно, помоќните варијанти на дизел и бензински мотори, исто така, може да се комбинираат со спортските верзии на автоматските менувачи со седум и осум брзини Steptronic.

MINI Countryman

Кога ќе пристигне и колку ќе чини?

Засега се уште не е познато кога обновениот MINI Countryman ќе стигне на португалскиот пазар ниту пак колкави ќе бидат неговите цени. Сепак, тие не треба да се разликуваат многу од оние што се практикуваат во моментов.

Тимот на Razão Automóvel ќе продолжи онлајн, 24 часа на ден, за време на избувнувањето на СОВИД-19. Следете ги препораките на Генералната дирекција за здравство, избегнувајте непотребни патувања. Заедно ќе успееме да ја надминеме оваа тешка фаза.

Прочитај повеќе