Бегство од слики. Ова е внатрешноста на новиот Mercedes-Benz S-Class (W223)

Anonim

Дали е сè уште најдобриот автомобил во светот? Долги години, Mercedes-Benz S-Class беше стандарден носител не само за германската марка, туку и за целата автомобилска индустрија. Секое издание на нова генерација беше, само по себе, настан.

Mercedes-Benz S-Class беше моделот кој ги предвидуваше трендовите и технологиите на „автомобилите на иднината“. Затоа многумина му го припишуваа статусот „најдобар автомобил во светот“.

Статус кој во последните години беше доведен во прашање, не само од вообичаената конкуренција - Audi и BMW - туку и од поновите брендови како што е Tesla. Затоа, оваа нова генерација W223 има многу важна мисија: тврдат дека „аурата“ што ја губи S-Class.

2017 Mercedes-Benz S-Class
Ова е внатрешноста на актуелната S-Class (W222).

Револуција во внатрешноста на Mercedes-Benz S-Class (W223)

Помалку копчиња, повеќе екрани на допир и контроли. Тренд кој стана поакутен со Tesla и кој Mercedes-Benz, поради сликите што ни доаѓаат преку публикацијата Cochespias, сака да го продолжи со новата S-Class.

На овие слики можеме да ја видиме идната генерација на системот MBUX, кој е поддржан од најголемиот екран на допир во историјата на германскиот бренд.

Ver esta publicação no Instagram

Uma publicação partilhada por CocheSpias (@cochespias) a

Се чини дека моторот работи, а можеме да го видиме и логото „EQ“ во центарот на таблата со инструменти што Mercedes-Benz го користи кај сите свои електрифицирани модели. Сепак, идната S-Class W223 не се очекува да има 100% електрична варијанта, само plug-in хибриди. Оваа улога ќе падне на невидениот EQS, со кој веќе имавме краток контакт, сепак како прототип.

Претплатете се на нашиот билтен

Што се однесува до воланот, има и новости. Новиот Mercedes-Benz S-Class ќе дебитира со мултифункционален волан од новата генерација со физички и копчиња со хептички (чувствителни на допир).

Зборувајќи за воланот, овој елемент почнува да губи важност. Новата S-Class (W223) ќе дебитира со полуавтономно возење од Tier 3.

Вреди да се споменат и вертикалните отвори за воздух на страните на панелот, веќе предвидени во 2019 година од Vision EQS.

Во задниот дел, можете да го очекувате она што е вообичаено за Mercedes-Benz S-Class, многу простор, удобност и технологија. Повлечете ја галеријата:

Ver esta publicação no Instagram

Uma publicação partilhada por CocheSpias (@cochespias) a

Mercedes-Benz S-Class (W223) ќе биде лансиран во 2021 година и поради оваа причина брендот објавува информации „малку по малку“. Темпо што треба да се зголеми по овој лет на слики.

Германската марка ќе сака да го предвиди претставувањето на моделот за да избегне дополнителни шпекулации. Оставете ни го вашето мислење во полето за коментари.

Прочитај повеќе