Ладен почеток. Менувањето на спојката на Ferrari F50 не е (воопшто) лесно

Anonim

Ако веќе мислевме дека менувањето на маслото за модели како Toyota GR Supra, Lamborghini Huracán или Bugatti Veyron веќе беше комплицирана задача, што е со постапката неопходна за промена на спојката на Ferrari F50?

Видеото кое ви го пренесуваме денес беше споделено на Инстаграм страната на Joe Macari Servicing, официјална гаража на брендот Cavallino Rampante во Лондон веќе две години, но покажува колку е тешко да се смени спојката на Ferrari F50.

За да го направите ова, треба да го отстраните целиот заден дел на F50. И не, не зборуваме за демонтирање на браниците или калниците, туку дури и за отстранување... на задната оска!

Претплатете се на нашиот билтен

Ver esta publicação no Instagram

Uma publicação partilhada por Joe Macari Servicing (@joemacariservice) a

Сето ова е уште поимпресивно ако се земе предвид дека, со оглед на тоа што оската и целиот заден дел на F50 се одвојуваат од предната страна, дел од структурната цврстина на моделот Маранело се предава на сет од завртки кои се спојуваат делот.предниот и задниот дел на автомобилот.

Ver esta publicação no Instagram

Uma publicação partilhada por Joe Macari Servicing (@joemacariservice) a

За „Студениот почеток“. Од понеделник до петок во Razão Automóvel има „Студен почеток“ во 8:30 часот. Додека го пиете кафето или собирате храброст да го започнете денот, бидете во тек со интересни факти, историски факти и релевантни видеа од автомобилскиот свет. Се во помалку од 200 зборови.

Прочитај повеќе