Citroën Jumpy и Space Tourer сега можат да станат „Type HG“

Anonim

Во 2017 година, Фабрицио Казелани и Дејвид Обендорфер ги воодушевија обожавателите на ретро комбе со откривање на комплет што го трансформираше Citroën Jumper во иконскиот „Type H“. Сега, три години подоцна, Казелани беше инспириран од иконскиот модел и реши да ги трансформира Citroën Jumpy и Space Tourer во „Type HG“.

Како и кај Jumper, панелите што ги трансформираат Jumpy и Space Tourer во «Type HG» може да се инсталираат без поголеми модификации. Крајниот резултат е модел чии сличности со „Тип H“ се непобитни, без разлика дали се должат на тркалезните фарови или на брановидната „плоча“.

Севкупно, „Type HG“ ќе биде достапен во пет варијанти, вклучувајќи патнички, мешани и само товарни верзии. Како и кај Citroën Jumpy и Space Tourer, имаме три должини за избор - XS, M и XL - и може да се избројат до осум седишта.

Цитрон ХГ
Citroën „Type HG“ заедно со „големата сестра“.

Што се однесува до моторите, покрај традиционалните дизел мотори (од 100 КС на 1.5 Blue HDi до 180 КС што ги нуди 2.0 Blue HDi), овие Citroën «Type HG» ќе имаат и електрична варијанта со 136 КС. а 230 или 330 km автономија во зависност од батеријата е 50 или 75 kWh.

Колку ќе чини?

Откако се произведени само 70 примероци од новиот „Type H“, големо прашање е колку единици од „Type HG“ ќе бидат произведени.

Претплатете се на нашиот билтен

Цитрон ХГ

Без разлика на бројот на единици што ќе се произведат, комплетот чини 14.800 евра, не сметајќи ги Citroën Jumpy и Space Tourer кои ќе се трансформираат. Доколку сакате подобро да ги дознаете цените на овие ретро комбиња, можете да ги најдете сите овде.

Прочитај повеќе