Тиаго Монтеиро и Антонио Феликс да Коста се собраа за солидарна трка

Anonim

се вика „Friends Fundrace by AFC13 & TM18“ и тоа е трката на солидарност организирана од Тиаго Монтеиро и Антонио Феликс да Коста.

Целта е да се соберат средства за движењето SOS.COVID.19.PORTUGAL. за набавка на материјал за поддршка за пациенти, здравствени работници и домови за стари лица преку донации од навивачите и јавноста.

Тоа може да се направи преку оваа врска и секој што ќе направи донација има право да освои ракавици и чизми за натпревар од вклучените возачи. Добитниците ќе бидат избрани преку ждрепка.

Антонио Феликс да Коста и Тиаго Монтеиро
Антонио Феликс да Коста и Тијаго Монтеиро се здружија за да помогнат во борбата против коронавирусот.

луксузна актерска екипа

Ако нешто нема да недостасува во трката за солидарност организирана од Тиаго Монтеиро и Антонио Феликс да Коста, тоа е добра актерска екипа.

Претплатете се на нашиот билтен

На крајот на краиштата, меѓу потврдените возачи има имиња како Филипе Албукерке, Жоао Барбоса, Рубенс Баричело, Хуан Пабло Монтоја, Стофел Вандорне, Фелипе Наср, Нелсон Пике Џуниор, Енди Приаулкс, Макс Папис, меѓу многу други.

солидарна трка Антонио Феликс да Коста и Тиаго Монтеиро
Трката на солидарност организирана од Тиаго Монтеиро и Антонио Феликс да Коста има добро познати имиња во мотоспортот.

Трката

За да се осигура дека сите учесници стартуваат подеднакво, избраната патека и автомобил ќе бидат објавени само пет минути пред почетокот на трката.

Во ова време на изолација, игрите и симулаторите добија голем интерес и тоа е начин да не држиме поврзани со нашата професија и бидејќи сите сме дома, им даваме добра содржина на нашите фанови и поддржувачи

Џејмс Монтеиро

Почетокот на трката е закажан за денеска во 18 часот и 30 минути, првично имајќи бесплатна вежба и квалификациска сесија.

Ver esta publicação no Instagram

??Estamos a preparar tudo para a grande corrida de amanhã e este é o material que temos para vocês! Lembro que todos os que doarem ficam habilitados a receber em casa uma destas peças oficiais de competição! ?Contribuam com o que puderem. A vossa ajuda é fundamental! Fiquem em casa, divirtam-se connosco e ajudem quem tanto precisa e nos ajuda a todos nós! LINK NA BIO . ??Getting everything ready for tomorrow’s amazing race and these are the items we have prepared for you!? Stay put and contribute with whatever the amount you can! All donors will enter the ballot and can receive an official competition item! Your help is very very important and appreciated! Stay home, have fun and donate! LINK IN BIO
 #FriendsFundRace #StayHome #everythingwillbeok

Uma publicação partilhada por Tiago Monteiro (@tiagosworld18) a

Потоа, во 19:15 часот ќе започне првата трка која ќе трае 15 минути, по што ќе следи уште една квалификациска сесија и втора трка во траење од 25 минути и со задолжително застанување во боксот.

Friends FundRace ја обединува конкуренцијата на возачите преку симулаторите што ги имаме дома, со забава на луѓето дома кои ја гледаат трката и секако итна потреба да се помогне со донации за оние на кои најмногу им е потребна поддршка

Антонио Феликс да Коста

Трката ќе се емитува на официјалниот канал на Youtube на Антонио Феликс да Коста преку овој директен линк.

Што се однесува до коментарите, тие ќе бидат задолжени за Дуарте Феликс да Коста и Гонсало Гомеш, дуото кое обично дава глас на светската турнеја на FIA Gran Turismo, виртуелно натпреварување со печат на ФИА.

Тимот на Razão Automóvel ќе продолжи онлајн, 24 часа на ден, за време на избувнувањето на СОВИД-19. Следете ги препораките на Генералната дирекција за здравство, избегнувајте непотребни патувања. Заедно ќе успееме да ја надминеме оваа тешка фаза.

Прочитај повеќе