Квадрифоглио. Обновени се најбараните Alfa Romeos

Anonim

Би било предвидливо дека откако ќе ги дознаеме ажурирањата за „нормалните“ Giulia и Stelvio, исто така Giulia Quadrifoglio и Stelvio Quadrifoglio ги прими. Овие се, пред сè, по технолошки карактер, но има повеќе новини.

Затоа, внатрешноста е таа што ги концентрира повеќето разлики за Quadrifoglio што го знаевме. Нагласена е редизајнирана централна конзола, која нуди повеќе простор за складирање. Нови се и воланот и рачката на менувачот (т.н. осумстепен автоматик), обложени со кожа.

Приспособувањето на ентериерот сега е пошироко. Како што видовме во најексклузивните GTA, Giulia Quadrifoglio и Stelvio Quadrifoglio исто така може да се вградат со црвени или зелени безбедносни појаси. И нова перфорирана кожа наскоро ќе биде достапна за електрично прилагодливите спортски седишта.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio MY2020, Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio MY2020

Однадвор, промените се прилично дискретни. Разликите се во детали, се сведуваат на редизајнирани LED групи на задни светла и темна леќа, додека напред можеме да видиме нова сјајна црна завршница на предниот трилобус и на задните амблеми. Stelvio Quadrifoglio исто така доби нови ексклузивни бандажи од 21 инчи.

Новите достапни бои се протагонисти во странство, сега организирани од… часови: Competizione, Metal, Solid и Oldtimer. Тоа е последното, евоцирајќи го наследството на Alfa Romeo, кое се издвојува, воведувајќи три нови бои: црвена 6C Villa d’Este, Ocher GT Junior и Green Montreal, токму бојата нагласена на сликите што го илустрираат овој напис.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio MY2020, Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio MY2020

Полуавтономно возење во Quadrifoglio?

Се чини така… Како што видовме во обичните Giulia и Stelvio, Giulia Quadrifoglio и Stelvio Quadrifoglio сега имаат и нови напредни асистенти за возење (ADAS) кои ви дозволуваат да го подигнете нивото на автономно возење - сега е ниво 2. Тоа е, во одредени услови, возилото може да ја преземе контролата над управувачот, педалот за гас и сопирачките - тие ефективно не одат сами; возачот мора секогаш да ги држи рацете на воланот.

Претплатете се на нашиот билтен

За ова придонесува арсенал на опрема и асистенти: помошник за одржување на лентата, активно следење на мртвите точки, адаптивна контрола на крстарење, препознавање сообраќајни знаци, интелигентна контрола на брзината, помош во сообраќаен метеж и на автопат и помош за помош на возачот.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio MY2020

Повеќе и подобра инфозабава

Реновираните Giulia Quadrifoglio и Stelvio Quadrifoglio исто така ја добиваат истата инфо-забава со централен екран на допир од 8,8 инчи што се гледа кај обичните модели.

Поврзан е нов интерфејс и нови услуги, при што Quadrifoglio има додавање на Страници за изведба. Со други зборови, специфични страници поврзани со перформансите на возилото во реално време - од температурата на различни компоненти до излезниот вртежен момент и моќноста, турбо притисокот и исто така дигитални тајмери кои го мерат забрзувањето и максималната брзина.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio MY2020

Механички и динамички... ништо ново, и не е важно

Пред само кратко време, Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio беше повторно откриен и вистината е дека и по две години се уште е фантастично да се вози како порано, референца. За MY2020 (година на моделот) Alfa Romeo избра да не прави промени во овој оддел.

И седанот и теренецот ги задржуваат истите спецификации што веќе ги знаевме: би-турбо V6 мотор, 510 коњски сили и помалку од 4 секунди при 0-100 km/h , не е важно дали е Giulia (погон на задните тркала) или Stelvio (погон на четири тркала).

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio MY2020

Сепак, сега е достапна нова линија за издувни гасови Akrapovič, благодарение на ексклузивната линија Quadrifoglio Accessories од Mopar. Нуди и опции за групи на задни светла (полирани), ексклузивна боја за каросеријата и разни елементи во јаглеродни влакна.

Останува само да се знае датумот на лансирање во Португалија и цената на обновениот Quadrifoglio.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio MY2020, Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio MY2020

Alfa Romeo Stelvio и Giulia

Тимот на Razão Automóvel ќе продолжи онлајн, 24 часа на ден, за време на избувнувањето на СОВИД-19. Следете ги препораките на Генералната дирекција за здравство, избегнувајте непотребни патувања. Заедно ќе успееме да ја надминеме оваа тешка фаза.

Прочитај повеќе