Се продава ретка Alfa Romeo Disco Volante Spyder од Touring. Беа направени само 7 и ова беше последно

Anonim

Белисима... Сè уште е тешко да се признае тоа за Alfa Romeo Disco Steel Wheel Spyder можеше да постои, Alfa Romeo 8C Spider мораше да исчезне.

Disco Volante by Touring беше претставен во 2012 година и неговиот дизајн се однесуваше на натпреварувачките прототипи C52 Disco Volante (летечка чинија) од 1900 година што Alfa Romeo ги претстави во 1952-53 врз основа на неговиот модел од 1900 година.

Прво го запознавме купето (од кое се произведени осум примероци), по што во 2016 година следеше Disco Volante Spyder (произведени седум единици). Секогаш базиран на прекрасните Alfa Romeo 8C Competizione и Spider, соодветно.

Alfa Romeo Disco Steering Wheel Spyder од Touring

Тие го споделија атмосферскиот V8 вокал од 4,7 литри со 8C, истиот што го напојуваше Maserati GranTurismo, кој беше обезбеден од Ferrari. Максималната моќност беше 450 КС, а менувачот, како кај 8C и GranTurismo, беше од типот на менувачот (шестстепен полуавтоматски менувач) до задните тркала.

Претплатете се на нашиот билтен

Alfa Romeo Disco Volante Spyder by Touring е макотрпна работа со минимално внимание на деталите. Потребни беа 4000 часа работа и шест месеци за да се претвори 8C во Disco Volante, при што секоја од 15-те единици требаше да биде поединечно специфицирана.

Alfa Romeo Disco Steering Wheel Spyder од Touring

Последниот од Диско Воланте Спајдер од Туринг

Најновото од Alfa Romeo Disco Volante Spyder од Touring, кое сега е во продажба од Auxie Treschmidt, беше нарачано во овој металик црвен тон, а внатрешноста беше обложена во комбинација од Алкантара и кожа. За разлика од нив, имаме задни шевови во светол тон и неколку елементи во иста боја на каросеријата. Оваа единица исто така додава сет на специфични кеси, заштитна обвивка, алатки и сите прирачници и книги.

Alfa Romeo Disco Steering Wheel Spyder од Touring

До денес има само еден сопственик, кој ја направил оригиналната нарачка. Километражата бележи само 3530 км.

Колку чини? Ние не знаеме. Но, тоа сигурно ќе биде во стотици илјади евра.

Alfa Romeo Disco Steering Wheel Spyder од Touring

Прочитај повеќе