Lamborghini Huracán Performante (први официјални слики)

Anonim

Саемот за автомобили во Женева започнува утре. Презентацијата на Lamborghini Huracán Perfomante е еден од најважните моменти на ова издание.

Lamborghini не сакаше да чека повеќе. Италијанскиот бренд реши да ги открие првите слики од долгоочекуваниот Lamborghini Huracán Performante еден ден пред почетокот на швајцарскиот настан.

Гледајќи ги овие први слики, нема сомнеж: тоа е крајната интерпретација на Huracán.

Lamborghini Huracán Performante (први официјални слики) 12674_1

Според марката, сè е смислено до најмалите детали за да се „започнат“ максималните перформанси на Huracán – колку што е можно повеќе во модел кој е наменет да циркулира по јавните патишта.

LIVEBLOG: Следете го автомобилскиот саем во Женева во живо овде

Вистинско Lamborghini од секоја гледна точка . Гледајќи го задниот дел, нема сомнеж од каде Performante ја зеде инспирацијата: Huracán Super Trofeo, конкурентската верзија на овој модел. Високите издувни цевки, истакнатите аспиратори за воздух и огромната задна пегла не оставаат простор за сомнеж.

Атмосферски и душевен

Секако, моторот ја придружува сета оваа агресивност. Добро познатиот 5,2-литарски атмосферски V10 мотор претрпе неколку подобрувања (титаниумски вентили, преработен довод и ревидирана линија за издувни гасови). Моќта сега е 630 КС и 600 Nm максимален вртежен момент.

Lamborghini Huracán Performante (први официјални слики) 12674_2

Забрзувањата очекувано го одземаат здивот. Lamborghini Huracán Perfomante ги исполнува 0-100 km/h за само 2,9 секунди, 0-200 km/h за само 8,9 секунди , завршувајќи ја оваа невоздржана трка кога покажувачот веќе покажува 325 km/h максимална брзина!

Lamborghini Attiva Aerodynamics, дали знаете што е тоа?

Бидејќи моќта не е ништо без контрола (позната марка гуми веќе беше кажано...), намалувањето на тежината беше уште една грижа на италијанскиот бренд. Новиот Lamborghini Huracán Performante е околу 40 kg полесен од стандардниот модел.

Како Lamborghini го ослаби Huracán? Користење на „диета“ богата со високотехнолошки материјал кој самиот бренд го нарече Forged Composites.

За разлика од традиционалните јаглеродни влакна, овој материјал е исклучително калапи и полесен за работа, покрај тоа што е полесен и има поелегантна површина. Ниту внатрешноста не ја избегна примената на овој материјал во каналите за климатизација и централната конзола.

Lamborghini Huracán Performante (први официјални слики) 12674_3

Но, во динамична смисла, главниот белег мора да оди на системот Аеродинамика Lamborghini Attiva – сè звучи подобро на италијански, не мислиш?

Овој систем се состои од неколку аеродинамични додатоци (предни и задни) кои, благодарение на електронските активатори, ја менуваат генерираната надолна сила според потребите на возачот и избраниот режим на возење. Во права линија, надолната сила се намалува за да се зголеми забрзувањето, а во свиоците се зголемува за да се зголеми зафатот.

Lamborghini Huracán Performante (први официјални слики) 12674_4

Утре се надеваме дека ќе се видиме во живо и во боја. Исто така, се надеваме дека ќе знаеме каков е ставот на брендот во однос на контроверзното време постигнато на Нирбургринг... ќе ви ги пренесеме сите новости од прва рака.

Сите најнови од саемот за автомобили во Женева овде

Прочитај повеќе