Chiron Hermès: за Bugatti нема невозможни соништа... само плати

Anonim

Мани Кошбин е еден од најпознатите колекционери во САД и има неколку исклучителни примероци во својата гаража.

Но, секој што го следи Кошбин знае дека бизнисменот со иранско потекло има префинет вкус и особена привлечност за ексклузивни верзии, многу од нив направени само за него.

И покрај тоа што неодамна доби McLaren Speedtail украсен од Hermes, Khoshbin не го крие воодушевувањето што го има за Bugatti и токму во партнерство со француската марка „создаде“ еден од автомобилите на кои се гордее.

Зборуваме за Bugatti Chiron Hermès Edition, еднократно создадено за Khoshbin што ги слави двата француски луксузни брендови, Bugatti и Hermès.

„Јас сум вистински обожавател на Бугати - сакав да му се јавам на мојот син Еторе, но мојата сопруга не се согласи. Кога првпат го видов Chiron во 2015 година, бев еден од првите клиенти во светот што резервираа примерок, но бев еден од последните што го добив, но причината за тоа сум само јас“, објасни Кошбин.

бугати хирон хермес

Соработката меѓу трите страни започна во 2016 година, откако Кошбин изјави дека има намера да купи Chiron во 2015 година.

„Нарачката за овој специјален Chiron вклучуваше две посети на Хермес во Париз за да се разговара за дизајнот, реализацијата на ентериерот и да се следи напредокот што се постигнува. Помеѓу мене, тимот на Хермес и дизајнерите на Бугати, разменивме стотици е-пошта“, додаде бизнисменот.

бугати хирон хермес

Сега, една и пол година подоцна, францускиот бренд со седиште во Молсхајм се врати за да ја врати оваа уникатна копија и ја искористи историјата на Khoshbin за да покаже уште еднаш дека ништо не е невозможно кога се создава вистинскиот врв на луксузот.

„Ми требаше време да го замислам овој автомобил, но тоа беше свесна одлука - ова е автомобил што еден ден ќе му го предадам на мојот син, ќе постои со генерации. Навистина сум им благодарен на тимовите во Бугати и Хермес што го овозможија ова“, рече Кошбин, чија колекција автомобили веќе вклучува три модели на брендот со седиште во Алзас.

„Имам три модели на Bugatti во мојата колекција и наскоро ќе има и четврти. Еве еден, два Veyron и Grand Sport Vitesse „Les Légendes de Bugatti“ Рембрант Бугати“, фрли Хосбин, кој неодамна, во едно од неговите видеа за YouTube, изрази интерес да купи Chiron Pur Sport.

бугати хирон хермес

Ниту Bugatti ниту Manny Khoshbin не откриваат колку чини овој Bugatti Chiron Edition Hermès. Но, ако мислиме дека ова е единствен пример во светот и дека цената на „конвенционален“ Chiron е околу 2,5 милиони евра, не е тешко да се шпекулира за конечната „бројка“.

И по оваа вежба за имагинација, се враќаме на насловот на овој напис: за Bugatti нема невозможни соништа. Само плати.

бугати хирон хермес

Прочитај повеќе