Italdesign Zerouno Roadster. Ќе има само пет и (најверојатно) веќе ги нема

Anonim

Тоа е кабриолет варијанта на суперспортскиот автомобил Zerouno Coupé, објавен во 2017 година - тоа беше првиот производ на Italdesign Automobili Speciali -, Zerouno Roadster се базира на Audi R8, кој пак е изведба на истата платформа како и Lamborghini Huracán.

Презентиран овој понеделник вечер на Media Night на Volkswagen Group, на кој припаѓа и Italdesign, Zerouno Roadster има силни и агресивни линии, со многу јаглеродни влакна.

Zerouno Roadster исто така го дели 5,2 литарскиот V10 мотор со 610 коњски сили и максимален вртежен момент од 560 Nm , со R8. Бројки кои би требало да му овозможат на италијанскиот модел да достигне, со двајца патници, брзина над 300 km/h и со време од 0 до 100 km/h под четири секунди.

Italdesign Zerouno Roadster Женева 2018 година
Italdesign Zerouno Roadster Женева 2018 година

Italdesign Zerouno Roadster

(многу) ограничено производство

Како и Coupé, и Italdesign Zerouno Roadster ќе има производство ограничено на пет примероци, секоја со приближна вредност од 1,9 милиони евра, и која може веќе да биде продадена, по оваа презентација овде на Саемот за автомобили во Женева.

Italdesign Zerouno Roadster Женева 2018 година

Претплатете се на нашиот канал на YouTube , и следете ги видеата со вестите, и најдоброто од салонот за автомобили во Женева 2018 година.

Прочитај повеќе