Fittipaldi EF7 Vision Gran Turismo: суперавтомобил за „почетници“

Anonim

Новиот Fittipaldi EF7 Vision Gran Turismo, кој ќе биде претставен во Женева, предвидува сериска верзија на модел 100% фокусиран на деновите на патеката.

Серискиот Fittipaldi EF7 ќе биде исклучиво автомобил за патека. Намерата на Пининфарина, историското дизајнерско студио, и Емерсон Фитипалди, поранешен шампион во Ф1 и двократен победник на Индијанаполис 500, е да им понудат на ограничената група клиенти сензации на вистински тркачки автомобил.

За оваа мисија, Fittipaldi EF7 ќе има атмосферски V8 блок (исклучок од сегашното правило) со повеќе од 600 КС. И моторот и кутијата ќе го имаат брендот Fittipaldi.

НЕ СЕ ПРОПУШТА: Специјално. Големите вести на Саемот за автомобили во Женева 2017 година

За инженерството на моделот беше задолжен германската HWA. Спецификации на оваа компанија: создадете машина која не само што е брза во колото, туку и безбедни и предвидливи за различни нивоа на вештини на клиентите.

Тизер на Fittipaldi EF7 Vision Gran Turismo 2

Каросеријата и монококот на Fittipaldi EF7 Vision Gran Turismo ќе бидат од јаглеродни влакна, а тежината ќе биде околу еден тон. Според Fittipaldi, идните сопственици на EF7 треба да очекуваат сигурна машина, со ниски трошоци за одржување и минимален број луѓе потребни во сервисниот тим.

Името Vision Gran Turismo додадено на EF7 остави погодување, а во меѓувреме, сега можеме да потврдиме дека ќе биде достапно во играта Gran Turismo.

Следете го Razão Automóvel на Instagram и Twitter

Прочитај повеќе