Koenigsegg Regera постави рекорд за… Koenigsegg Agera RS

Anonim

Не, Koenigsegg сè уште не успеал да му парира на Bugatti и да види еден од неговите модели како надминува 300 mph (483 km/h), но тоа не значи дека шведскиот бренд нема причина да слави како што сведочи последниот рекорд постигнат од Правила.

Рекордот за кој станува збор веќе му припаѓаше на Koenigsegg и се однесува на стратосферското мерење од 0-400-0 km/h, претходниот, постигнат од Agera RS во Невада, беше фиксиран на 33,29 секунди и беше постигнат во 2017 година.

Меѓутоа, за да покаже дека Regera е дораснат на свитоците на брендот, Koenigsegg одлучи да се обиде да го надмине својот рекорд. За да го направи ова, тој му го предаде на својот тест возач, Сони Персон, и го однесе на аеродромот во Рада, Шведска.

Резултатот (што можете да го видите во видеото што го придружува овој напис) беше уште еден рекорд за шведскиот бренд, при што Regera успеа да одземе околу 2 секунди од времето постигнато од Agera RS во претходниот рекорд.

Рекордот на Koenigsegg Regera
Кристијан фон Коенигсег и тест-возачот на марката, Сони Персон, заедно со рекордерот Регера.

Севкупно, Regera, опремена со твин-турбо V8, три електромотори и 1500 КС, постигна 0-400-0 km/h за само 31,49 секунди и не сакаме ни да ги замислиме силите G што ги Тест пилотот на Коенигсег беше внатре. предмет при сопирање.

Претплатете се на нашиот билтен

Расчленувајќи го рекордот, Koenigsegg покажува дека на Regera му биле потребни 22,87 секунди за да помине од 0 до 400 km/h, додека за да помине од 400 km/h до целосно застанување потребни биле само 8,62 секунди. Со уште еден рекорд во џебот, останува само да го праша Коенигсег кога ќе се приклучи на групата од 300 милји на час (околу 483 км/ч).

Прочитај повеќе