Што ако Mercedes-Benz направи мини А-класа?

Anonim

Историски гледано, кога брендот вели дека нема да направи нешто, тој секогаш завршува со тоа. Дали е ова случај? Хмм...

Шпекулативниот дизајн на Теофилушин (на сликите) служи како мото за следната хипотеза: што ако Mercedes-Benz одлучи да им се придружи на BMW (со MINI) и Audi (со A1) во спорот за премиум Б сегментот? Со тековните синергии меѓу Mercedes-Benz и Renault Group, нема да биде поради недостатокот на компоненти што марката не материјализира модел со овие карактеристики, позициониран под Mercedes-Benz Класа А.

НЕ СЕ ПРОПУШТА: Длабоко зад воланот на новиот Seat Ibiza Cupra 1.8 TSI

Како платформа и механички донатор на органи, може да се појави Renault Clio. Без сомнение, најсилниот кандидат за улогата. За да ја потврди изводливоста на овој проект, дизајнерот Теофилушин ја зеде каросеријата на Clio и му припиша типични естетски елементи на Mercedes-Benz. Резултатот може да се види на овие слики. Што мислиш?

merc-b-segment-rendering-1

Дури и да ги има на располагање сите средства, тешко дека Mercedes-Benz ќе лансира модел од ваков карактер. Во далечна иднина, ако се случи, најприродната работа е Mercedes-Benz да го користи Smart за вистински да се лансира во сегментот Б. Засега, брендот од Штутгарт ја отфрла оваа можност без контрола.

Моментално, најблизок модел до оваа функција е Forfour – кој ја дели основата со… така е, Renault Twingo! И покрај тоа, интересно е да се види како Renault Clio излегува дека е облечен до девети со естетските елементи на GLA.

Слики: Теофил Чин

Следете го Razão Automóvel на Instagram и Twitter

Прочитај повеќе