Off Road Reason Automobile е веќе следниот викенд

Anonim

Чекањето е скоро завршено и е следниот викенд првиот Off Road Razão Automóvel излегува на патот (или подобро, на шините). Организиран во соработка со Clube Escape Livre и SEAT како главен спонзор, нашиот прв настан на терен ветува ден полн со силни емоции.

Како што добро знаете, Razão Automóvel Off Road има многу едноставна цел: да им понуди на читателите на Razão Automóvel не само поинаков ден во контакт со природата, туку и можност да ги стават своите (и оние на нивните SUV) на тест во странство. урбаната средина.

За да го направите ова, Off Road Razão Automóvel ќе ги покрие патеките помеѓу Сесимбра и Сетубал, посетувајќи ги најинтересните точки во тој регион и нудејќи низа искуства кои се движат од културни до гастрономски аспекти, но без да ги остави настрана емоциите на целината. теренот.

Седиште Рече Арабида
И покрај тоа што е отворен настан за SUV 4×2, нема да недостасуваат силни емоции за Off Road Automobile Reason.

една прошетка, два чекори

Планирано да започне во 9:00 часот, Off Road Razão Automóvel ќе биде поделен во две етапи. Првиот ги носи учесниците од Vila Nogueira de Azeitão (од Quinta do Perú (Куќата на Pinheiro Manso) до Clube Naval de Sesimbra (каде се одржува ручекот). Помеѓу, посета со водич на Светилиштето Nossa Senhora do Cabo, во Кејп Еспишел.

Претплатете се на нашиот билтен

Во втората етапа, караванот се враќа на патеките, * тргнувајќи од Сесимбра кон Вила Ногуеира де Азеитао каде што се чека посета на Quinta da Bacalhôa со водич (придружена со дегустации), а на крајот од втората етапа учесниците се враќаат во Quinta do Перу (Casa do Pinheiro Manso).

Седиште Рече Арабида

Нема повеќе чекори, но нема активности

Ако мислите дека крајот на втората фаза е синоним за крајот на Off Road Ledger Automobile тогаш се лажете. Еднаш во Quinta do Perú (Casa do Pinheiro Manso) учесниците ги чекаат уште неколку активности.

Седиште Рече Арабида
Кабо Еспишел е едно од местата каде што ќе помине нашата турнеја.

За почеток, не само што ќе можете да ги тестирате теренците на SEAT на патека со пречки, туку и на рута внатре во Quinta do Perú, откривајќи ги разликите помеѓу системот 4×2 и системот за погон на сите тркала 4DRIVE.

Конечно, за завршување на денот, покрај традиционалните грицки и испораката на сувенири и трофеи од СПАЛ, се подготвува и забава за затворање, зајдисонце со диџеј во Casa do Pinheiro Manso.

Регистрацијата за првиот Off Road Ledger Automobile е затворена.

Прочитај повеќе