Запознајте го новото Ferrari Monza SP2 на готвачот Гордон Ремзи

Anonim

Откако ви кажавме за аукција на која се продаваше ретко Ferrari F430 со рачен менувач што му припаѓаше на Гордон Ремзи, денес ве запознаваме со најновата аквизиција на познатиот британски готвач, Ferrari Monza SP2.

Обоен во иста боја како моделот прикажан во Париз, Ferrari Monza SP2 на Гордон Рамзи се разликува од овој модел благодарение на црвената лента на хаубата, а исто така и поради „босата“ зад потпирачот за глава на возачот што е обоена во црвено.

Ferrari Monza SP2 сега купен од Гордон Ремзи се придружува на обемната колекција на британскиот готвач која веќе вклучува, на пример, Ferrari LaFerrari и LaFerrari Aperta, меѓу другите егзотични модели.

Ver esta publicação no Instagram

Uma publicação partilhada por H.R. Owen London – Ferrari (@hrowenferrari) a

Ферари Монца SP2

Изведен од Ferrari 812 Superfast, Monza SP2 (како и неговиот брат со едносед Monza SP1) го има истиот атмосферски 6,5 литарски V12 што го користи 812 Superfast, но со 10 КС повеќе, испорачува вкупно 810 КС при 8500 вртежи во минута.

Претплатете се на нашиот билтен

Презентирана од Ferrari како „барчета“ со најдобар сооднос сила-тежина (заедно со Monza SP1), Monza SP2 има сува тежина од околу 1520 kg. Што се однесува до перформансите, 100 km/h пристигнува за 2,9 секунди, а 200 km/h за само 7,9 секунди.

Ver esta publicação no Instagram

Uma publicação partilhada por H.R. Owen London – Ferrari (@hrowenferrari) a

Иако Ферари не открива колку чини Monza SP2, се проценува дека ексклузивниот суперспортски автомобил на марката Cavallino Rampante ќе чини близу 2 милиони долари (околу 1 милион и 800 илјади евра), пред да биде опционален, но не и се знае колку Гордон Ремзи ќе платил за оваа копија.

Прочитај повеќе