Jaguar F-Type Coupé RS и RS GT потврдија

Anonim

Иан Калум, директорот за дизајн на Jaguar, ја отвори кутијата со изненадувања на брендот откривајќи дека помоќните верзии на Jaguar F-Type Coupé се во развој. Jaguar F-Type Coupé RS и RS GT се на пат.

Лос Анџелес беше сцената за откривање на новиот Jaguar F-Type Coupé, чија убавина никого не остава рамнодушен, а уште помалку кога е придружена со симфонија достојна да се извикува до небо, репродуцирана преку неговите издувни гасови и пронајдена во 5.0 V8 мотор со 550 hp, совршен инструмент. Но, што е со моќноста блиску до 700 КС? Ако мислевте дека Jaguar го доживеа својот шампионски финиш наспроти порационалните модели на Porsche, тогаш се лажете - со Jaguar F-Type Coupé RS и RS GT, Jaguar сака да стигне до првата лига, а Ferrari и Lamborghini се грижат.

И Jaguar F-Type Coupé RS и Jaguar F-Type Coupé RS GT треба да бидат лансирани во текот на 2014 година, а вториот е со ограничено производство, според сликата на Jaguar XKR-S GT (30 единици). Зголемувањето на моќноста може да го потисне Jaguar F-Type Coupé над бариерата од 300 km/h, ставајќи ги неговите перформанси на „балистичко“ ниво.

Слика: Jaguar F-Type Coupé RS изведено од Kane Design

Прочитај повеќе