10 познати личности на четири тркала

Anonim

Денес, Светскиот ден на филмот, ја користиме можноста да се потсетиме на некои од моделите кои не натераа да сонуваме пред големото платно. Помеѓу најспортски и најфантастични, дури има и такви што зборуваат.

Проверете ја листата со некои од моделите кои најмногу го одбележаа киното. Почнавме со убава пчела…

Фолксваген Буба игра „Херби“

Херби, Фолксваген Буба со воздух Брумос Порше, беше една од првите ѕвезди што блеснаа на асфалтот на Дизни во 1960-тите (долго пред Спарк Меквин во сагата за автомобили). Автомобил полн со личност, кој буквално не води на патување низ односот помеѓу човекот и машината.

herbie_fww0cc

Aston Martin DB5 во „007 Against Goldfinger“

Автомобил полн со трикови: го сменил бројот на регистарската табличка, имал митралези, стакло отпорно на куршуми, отстранлив покрив и димна завеса. Секако дека Џејмс Бонд можеше да импресионира само во ваков автомобил...

астон-мартин-db5-06

Nissan Skyline глуми во „Furious Speed“

Секој тинејџер во 90-тите сонувал да поседува Skyline. Во рацете на Пол Вокер, Nissan GT-R имаше едно од најпознатите 'рчи во Tuning. Засекогаш ќе се памети и автомобилот и несреќниот актер.

My-kerem-yurtseven-Nissan-skyline-gtr-r34-2-fast-2-furious-17624274-1024-768

Натпревар 5 во „Speed Racer“

Во многу стил на Џејмс Бонд, овој автомобил имаше и панел полн со фенси гаџети. Инспириран од Ferrari 250 Testarossa од 60-тите, Match 5 блескаше со Емил Хиршер на воланот.

MACH_FIVE

Ferrari 250 GT 1960 California од комедијата „Ferris Bueller's Day Off“

Па, не сакаме да зборуваме многу за овој автомобил. Идејата е да пропуштите работа цел ден и да одите да ја возите. Тој ги напушти улиците на Чикаго директно на црвениот тепих. Всушност, не требаше да ја кажеме бојата, Ферари кажува се.

Ferrari-250GT_SWB_3119GT_RM_Monterey-02

ДА ЗАПОМНЕТЕ: 007 потопниот Lotus Esprit ќе стане електричен и функционален!

(Генерал Ли) Dodge Charger R/T 1969 година во „Тројцата војводи“

Популарноста на генералот Ли дојде со американската серија „Војводите од Хазард“. Во САД, тој е еден од најпознатите „автомобили со мускули“ досега.

Рефлексии

Ford Mustang GT 390 во „Bullitt“

Уште еден американски чистокрвен, класик кој маестрално ја играше улогата на најнезаборавниот кинематографски „демнат“ со Стив Меквин на воланот. И како што знаете, ние го сакаме Стив Меквин, погледнете овде и овде.

i002159

Mercedes-Benz 220SE 1965 во „Мамурлак“

Класиката што го води првиот „Мамурлак“ филм во Лас Вегас, се разбира без многу среќен крај...но, исто така, не сакаме да бидеме спојлери!

1965_mercedes_benz_220_se_manual_6_cylinder_r125000_6560135435615371081

Дали го познавате Spark MqQueen од филмот Cars?

Дизни даде огромен придонес за човештвото со тоа што натера милиони деца повторно да се заљубат во автомобили. Автомобили е филм каде главниот лик, Spark MqQueen, е тркачки автомобил кој треба да научи неколку животни лекции надвор од патеките. Не смеете да пропуштите, особено ако имате деца дома!

искра Меквин

НЕ СЕ ПРОПУШТА: Најновиот филм за Џејмс Бонд уништи околу 32 милиони евра во автомобили

И конечно, класиката од „Враќање во иднината“, DeLorean DMC1

Автомобил познат на пошироката јавност по тоа што беше избран автомобил за сагата за враќање во иднината. Враќајќи се во сегашноста, некои колекционери би дале илјадници евра за ова парче... Погледнете ја целата приказна овде.

DeLorean-DMC-12-Image-16

Прочитај повеќе