Еве го новиот „суперавтомобил“ од Italdesign

Anonim

Производството на првиот „специјален автомобил“ на Italdesign ќе биде ограничено на 5 единици, а секој од нив треба да вреди мало богатство.

Дека Italdesign имаше „картичка во ракавот“ за салонот за автомобили во Женева, сите знаевме. Она што не го знаевме се деталите од ова изненадување, кои сега се откриени.

Од 2010 година, италијанското дизајнерско студио е контролирано од Volkswagen Group, а оттогаш Italdesign вети дека ќе лансира сопствен бренд на модели со ограничено производство. Овој бренд неодамна беше потврден и ќе биде повикан Italdesign Automobili Speciali.

Кој сè уште нема име е спортскиот автомобил кој штотуку го претстави Italdesign (на сликите), а кој официјално ќе биде претставен на швајцарскиот настан. Според брендот, целата каросерија исклучиво изработена од јаглеродни влакна, е дизајнирана од италијанскиот бренд и „инспирирана од нејзината 49-годишна историја“.

ВИДЕА: Lamborghini Huracán Performante, најбрзиот сериски автомобил на Нирбургринг?

Што се однесува до техничката база, овој спортски автомобил е базиран на Lamborghini Huracán, но тој е подолг, пократок и потесен од неговиот италијански „брат“ – долг 4.847 mm, широк 1.970 mm и висок 1.204 mm. Новиот модел на Italdesign го придвижува истиот 5,2 литарски V10 блок како и Huracán, и поради таа причина перформансите треба да бидат целосно слични: од 0 до 100 km/h за 3,2 секунди и максимална брзина од 330 km/h (+5 km /h).

Производството на овој спортски автомобил Italdesign е ограничено на само 5 единици, кои ќе бидат произведени подоцна оваа година. Сета оваа ексклузивност скапо ќе се плати: 1,5 милиони евра. Што мислиш?

Дознајте за сите новости планирани за салонот во Женева овде.

Еве го новиот „суперавтомобил“ од Italdesign 18574_1
Еве го новиот „суперавтомобил“ од Italdesign 18574_2

Следете го Razão Automóvel на Instagram и Twitter

Прочитај повеќе