Lamborghini Huracán Performante: најбрзиот сериски автомобил на Нирбургринг?

Anonim

Веќе овој четврток „биковиот бренд“ ветува дека ќе го открие официјалното време на новиот Lamborghini Huracán Performante на Нирбургринг.

Само вчера зборувавме за SCG 003S (Stradale), новиот проект на Scuderia Cameron Glickenhaus со кој американскиот производител сака да постави рекордно време на патеката Нирбургринг – SCG цели кон „топовско време“ од 6 минути и 30. секунди. Но, се чини, SCG 003S нема да биде единствениот модел претставен во Женева со цел да ги надмине 6 минути и 57 секунди постигнати од Porsche 918 Spyder во „Зелениот пекол“.

Преку тизер од 30 секунди (подолу), Lamborghini сугерира дека новиот Huracán Performante би можел да стане најбрзиот сериски модел на германската патека, ако ги исклучиме двата модели на Radical, кои всушност се модели на конкуренција одобрени за патишта. Сепак, италијанскиот бренд не сакаше да го открие официјалното време - за тоа ќе треба да почекаме четврток (23 февруари).

Доаѓа највисокиот подвиг на Нирбургринг!

Доаѓа највисокиот подвиг на Нирбургринг! Бидете подготвени да ја разберете врвната изведба на 23 февруари. #Lamborghini

Објавено од Ламборџини во петок, 17.02.2017 г

ПРЕЗЕНТАЦИЈА: Lamborghini Aventador S (LP 740-4): подмладен бик

Покрај малото зголемување на моќноста на атмосферскиот V10 мотор од 5,2 литри и малите аеродинамички подобрувања, спортскиот автомобил ќе биде подложен на диета од 40 килограми користејќи материјал од италијанскиот бренд наречен Forged Composites - дознајте повеќе за развојот на Huracán Performante овде.

Следете го Razão Automóvel на Instagram и Twitter

Прочитај повеќе