Sébastien Loeb behoudt dominantie in 3e etappe

De slechte weersomstandigheden stelden op deze 4de dag van de Dakar 2016 (3de etappe) opnieuw mannen en machines op de proef. Sébastien Loeb blijft aan de leiding.

In deze derde etappe won Sébastien Loeb opnieuw, op de route tussen de Termas de Río Hondo en de provinciehoofdstad San Salvador de Jujuy, waarvan de afstand door slechte weersomstandigheden werd ingekort van 314 naar 190 km. De krappere stukken gaven de meest ervaren rijders een voordeel en het was Loeb die erin slaagde om het meeste uit deze omstandigheden te halen.

De Franse Peugeot-coureur profiteerde van het momentum van gisteren en nam meteen de leiding, bijna een minuut voor CP1. Uiteindelijk finishte hij met een tijd van 2 uur, 9 minuten en 39 seconden en bleef daarmee op de eerste plaats in het algemeen klassement.

NIET TE MISSEN: 15 feiten en cijfers over de Dakar . 2016

Op de tweede plaats kwam teamgenoot Carlos Sainz, 1 minuut en 23 seconden later, op de voet gevolgd door 2015 Dakar-winnaar Nasser Al Attiyah (Mini), die eindigde met 1 minuut en 25 seconden van Loeb. Op motorfietsen was Paulo Gonçalves de beste Portugees toen hij de 3e plaats bereikte, 52 seconden achter de Spanjaard Joan Barreda, winnaar van de etappe.