Rally de Portugal: Sebástien Ogier in volledige aanvalsmodus

Anonim

Sébastien Ogier vertrekt voor de laatste aanvalsdag van de Rally de Portugal. Winte 4,9 seconden op de leider en Jari-Matti Latvala en gooide de handdoek niet op de grond.

Morgen is niet geschikt voor bangeriken. De regerend wereldkampioen, Sébastien Ogier, behaalde zijn derde overwinning in de Vodafone Rally de Portugal specials en dicht het gat naar de leider van de race. De Volkswagen-coureur won 4,9 seconden van zijn teamgenoot Jari-Matti Latvala die zijn voorsprong steeds meer op het spel ziet staan.

De twee zijn slechts 9,5 seconden van elkaar verwijderd als er nog drie etappes te gaan zijn voordat de Portugese WRC-reis eindigt. Het publiek dat massaal is afgereisd om de Rally de Portugal te zien, heeft in dit zelfgemaakte duel tussen Volkswagen en Volkswagen nog een reden voor interesse.

Met dit resultaat versloeg Ogier Kris Meeke die van tweede naar derde zakte. De Brit uit Citroën maakte de vierde tijd achter Andreas Mikkelsen (uitgelichte afbeelding). Ook de Noor van Volkswagen naderde het podium. Het is 1,1 seconde van Meeke's huis.

Rally van Portugal SS11 2015-3-10 (28)

Hayden Paddon kaatste terug en haalde zijn teamgenoot Dani Sordo in de vorige special in. Bij die laatste raakte hij een steen en beschadigde de versnellingsbak van zijn Hyundai i20 WRC. Verloren olie en ook een positie in de tabel. Hij stond de post weer af aan de Spanjaard.

Ott Tanak van Ford werd vijfde in de sectie en behoudt dezelfde positie in het algemeen. Estland heeft trouwens de geconsolideerde positie. Hij heeft 50 seconden achterstand op Mikkelsen en heeft een voorsprong van 45 seconden op Sordo.

In WRC2 blijft Nasser Al-Attiyah domineren met zijn Fiesta RRC. Deze keer won hij de special en won hij 24 seconden van Esapekka Lappi, die de dag als tweede eindigde in de klasse, 49 seconden achter de eerste. Pontus Tidemand, in de tweede officiële Skoda, staat op de laatste plaats op het podium en heeft Stéphane Lefebvre, in Citroën, op de vierde plaats, op 16 seconden.

Afbeeldingen: André Vieira/Thom Van Esveld – Ledger Automobile

Rally de Portugal: Sebástien Ogier in volledige aanvalsmodus 30568_2