Formule 1: Daniel Ricciardo's eerste overwinning

Na 57 races in de Formule 1 kwam Daniel Ricciardo's eerste triomf. De Red Bull-coureur maakte een einde aan de hegemonie van Mercedes. Een uitstekende Formule 1-show tijdens de Grand Prix van Canada.

Voor het eerst dit seizoen won de Mercedes de concurrentie niet. Red Bull bezet wederom de hoogste plaats op het podium, dankzij een uitstekende prestatie van Daniel Ricciardo, waarmee een einde kwam aan de dominantie van Mercedes.

De 24-jarige Australische coureur won zijn eerste Grand Prix, na twee derde plaatsen dit seizoen, en versloeg opnieuw zijn teamgenoot Sebastian Vettel die op de 3e plaats eindigde.

Op de 2e plaats, met problemen met het remsysteem, eindigde Nico Rosberg. Zijn teamgenoot Lewis Hamilton, die noodgedwongen moest stoppen, had minder geluk. Een resultaat waar Rosberg veel profijt van had in de strijd om het kampioenschap. De Duitse coureur voegde 140 punten toe, tegen 118 voor Hamilton, terwijl Ricciardo dankzij deze triomf naar de derde plaats steeg met 69 punten.

Een triomf die op zijn eigen merites ontstaat, maar ook ten voordele van tegenslagen in de eenzitters van Mercedes. Jenson Button (McLaren), Nico Hulkenberg (Force India) en de Spanjaard Fernando Alonso (Ferrari) eindigden op de volgende posities. Massa en Pérez finishten niet door een ongeval tussen de twee in de laatste ronde, toen ze streden om de 4e plaats.