En ga drie! Filipe Albuquerque zegeviert opnieuw in de 24 uur van Daytona

Na een geweldig 2020 waarin hij niet alleen de 24 uur van Le Mans won in de LMP2-klasse maar ook het FIA World Endurance Championship en de European Le Mans Series won, Filipe Albuquerque in 2021 “op de goede voet” ingevoerd.

In de 24 Hours of Daytona, de eerste race van het jaar van het North American Endurance Championship (IMSA), klom de Portugese renner opnieuw naar de hoogste plaats op het podium en behaalde hij zijn tweede algemene overwinning in de race (de derde werd behaald in 2013 in de GTD-categorie).

De Portugese coureur debuteerde aan boord van de Acura van zijn nieuwe team, Wayne Taylor Racing, en deelde het stuur met coureurs Ricky Taylor, Helio Castroneves en Alexander Rossi.

Filipe Albuquerque 24 uur van Daytona
Filipe Albuquerque begon 2021 zoals hij 2020 eindigde: het podium beklimmen.

een harde overwinning

De betwiste race in Daytona eindigde met een verschil van slechts 4,704 seconden tussen de Acura van Albuquerque en de Cadillac van de Japanner Kamui Kobayashi (Cadillac) en van 6.562 seconden tussen de eerste en de derde plaats.

Abonneer op onze nieuwsbrief

De Acura nummer 10, bestuurd door de Portugezen, bereikte de eerste plaats van de race met nog ongeveer 12 uur te gaan en sindsdien heeft het die positie praktisch niet verlaten, weerstand biedend aan de "aanvallen" van de tegenstanders.

Over deze wedstrijd zei Filipe Albuquerque: “Ik heb niet eens woorden om het gevoel van deze overwinning te beschrijven. Het was de moeilijkste race van mijn leven, altijd op de limieten, in een poging om de vooruitgang van onze tegenstanders goed te maken.”

Let ook op het resultaat van João Barbosa (die de competitie al drie keer won, de laatste in 2018 in een auto met Filipe Albuquerque). Deze keer reed de Portugese coureur in de LMP3-categorie en behaalde met een Ligier JS P320 Nissan van het Sean Creech Motorsport-team de tweede plaats in de klasse.