24 uur van Le Mans. Toyota dubbelt en Alpine sluit podium

Anonim

Toyota Gazoo Racing was de grote winnaar van de 2021-editie van de 24 Uren van Le Mans, door de "dubbel" te garanderen in de mythische endurancerace. Het was de vierde overwinning op rij voor het Japanse team. Auto nummer 7, met Kamui Kobayashi, Mike Conway en José Maria Lopez aan het stuur, had een vrijwel foutloze en probleemloze race.

De auto met nummer 8 van het Japanse merk, bestuurd door Hartley, Nakajima en Buemi, had tijdens de race wat problemen en het beste wat hij kon krijgen was de tweede plaats, wat nog steeds een uitstekende prestatie opleverde voor de fabrikant van het land van de rijzende zon.

Op de derde plaats stond het "thuis"-team, het Alpine Elf Matmut Endurance Team, met André Negrão, Maxime Vaxivière en Nicolas Lapierre die de Franse vlag naar het podium brachten.

Alpine (met nr. 36) is altijd zeer consistent geweest gedurende de 24 uur, maar enkele fouten van hun coureurs (waarvan één in het eerste uur van de race) dicteerden het "geluk" van het Franse team, dat daarna een van de de auto's van de Scuderia Glickenhaus hebben nooit afstand gedaan van de derde plaats.

Alpine Elf Matmut Le Mans

Scuderia Glickenhaus, het Noord-Amerikaanse team dat dit jaar debuteerde op Le Mans, behaalde de vierde en vijfde plaats, waarbij het drietal coureurs gevormd door Luis Felipe Derani, Olivier Pla en Franck Mailleux zich als de snelste van beide liet gelden.

Team WRT-wagen nummer 31, bestuurd door Robin Frijns, Ferdinand Habsburg en Charles Milesi, was de beste van de LMP2 en behaalde de zesde plaats algemeen, na de "twin car", nummer 41 (Robert Kubica, Team WRT's Louis Deletraz en Ye Yifei) gepensioneerd in de laatste ronde.

De dubbel van het Belgische team in LMP2 leek gegarandeerd, maar als gevolg van deze stopzetting bereikte de wagen nr. 28 van JOTA Sport de tweede plaats, met coureurs Sean Gelael, Stoffel Vandoorne en Tom Blonqvist aan het stuur. Het trio Julien Canal, Will Stevens en James Allen, aan het stuur van de auto met nummer 65 van Panis Racing, behaalde de derde plaats.

In de GTE Pro glimlachte de overwinning naar Ferrari, met auto nummer 51 van AF Corse (bestuurd door James Calado, Alessandro Pier Guidi en Côme Ledogar) die zich liet gelden tegen de concurrentie.

Ferrari Le Mans 2021

De Corvette van Antonio Garcia, Jordan Taylor en Nicky Catsburg behaalde de tweede plaats en de officiële Porsche bestuurd door Kevin Estre, Neel Jani en Michael Christensen behaalde de derde plaats.

Ferrari won ook in de GTE Am-categorie met de auto met nummer 83 van het AF Corse-team, bestuurd door François Perrodo, Nicklas Nielsen en Alessio Rovera.

Ongelukkig Portugees...

JOTA Sport's auto nr. 38, met de Portugees António Félix da Costa (samen met Anthony Davidson en Roberto Gonzalez) aan het stuur, was een van de grote favorieten om te winnen in LMP2, maar zag zijn hoop hieronder opraken” vroeg, niet verder dan de laatste 13e plaats (achtste in de LMP2-categorie).

United Autosports

Filipe Albuquerque, die samen met Phil Hanson en Fabio Scherer in de auto met nummer 22 van United Autosport reed, vocht zelfs 's nachts om de leiding in de LMP2-klasse, maar een probleem met de dynamo tijdens een pitstop leidde tot een vertraging die nooit meer hersteld zou worden, waardoor de Portugese coureur auto naar niet meer dan de 18e plaats in de categorie.

In de GTE Pro, de HUB Racing Porsche die in pole position startte en die de Portugees Álvaro Parente aan het stuur van de ene op de andere dag liet staan.