Jari-Matti Latvala wint Rally Sweden

Jari-Matti Latvala, Volkswagen-coureur, herhaalt opnieuw zijn overwinning van 2008 in de Sweden Rally. Ondanks dat hij niet de hele race de snelste was – die rol werd bijna altijd aan Ogier gegeven – blijkt Latvala een terechte winnaar van deze rally, zonder fouten te maken, in tegenstelling tot Ogier. Het is bijna 7 maanden geleden dat het World Rally Championship geen andere winnaar kende dan Sébastien Ogier.

Op de tweede plaats komt Andreas Mikkelsen voor de eerste keer, die zijn allereerste podium ooit in het WRC won en het tempo op de laatste dag van de race beheerste voor een ongeslagen Mads Ostberg, die na de 4e plaats in Monte Carlo opnieuw een goede prestatietest aan het stuur van uw Citroen.

Sébastien Ogier eindigde de race als 6e. Op deze manier is Jari-Matt Latvala na twee races van het World Rally Championship de nieuwe leider van het kampioenschap met 40 punten, vijf meer dan Sébastien Ogier. Mads Ostberg staat derde met 30 en Andreas Mikkelsen staat vierde met 24.