Voor de 9e keer in 21 edities won Francisco Carvalho opnieuw in de Rally da Guarda. Het duurde slechts 37,49 seconden om de manoeuvreerbaarheidstest te voltooien, waarbij de winnaar van de 20e editie, Nuno Antunes, de tweede plaats bereikte (41,13 seconden). Op de derde plaats stond Araújo Pereira, met 43,83 seconden, waarmee hij de traditie van goede resultaten handhaafde.

De Bridgestone First Stop Guarda 2017 Rally bracht meer dan 40 teams naar Cidade Alta, in een race die plaatsvond naast de gemeentelijke markt van Guarda. Een ander hoogtepunt was de damescompetitie, die werd gekenmerkt door de overwinning van Cátia Mogo, die het parcours in 52,19 seconden aflegde, gevolgd door Teresa Reis en Maria Albino.

Francisco Carvalho klimt naar de hoogste plaats op het podium van de Rally da Guarda 16059_1

De Saab 96 Rallye van de Automobile Ratio

Razão Automóvel nam ook deel aan de Guarda Rally, dit is de derde opeenvolgende deelname, dit keer aan het stuur van een Saab 96 Rallye. Als je ons volgt op Instagram, weet je zeker wat de mooiste gele auto van Portugal is (vergeet Noddy, je maakt geen kans...)

De Saab 96 Rallye nam deel aan de manoeuvreerbaarheidstest, met Diogo Teixeira aan het stuur, die een eervolle 31e plaats behaalde in het algemeen klassement. Armgestuurde besturing was bepalend voor het behalen van dit resultaat.

Naast de prijsvraag stond het programma in het teken van de pre-presentatie van het boek van 30 jaar gratis Escape Club-geschiedenis , in een rally die nauw verbonden is met de geschiedenis van de Club. Een ander belangrijk moment was het bezoek aan fort Jarmelo, waar Agostinho Silva, destijds gekleed, de deelnemers meenam op een reis door de tijd, door de geschiedenis, het erfgoed en de tragedie verbonden aan D. Pedro en Inês de Castro.

Bridgestone / First Stop, die deelnemers geblinddoekt ertoe bracht om de banden op een model met een auto te zetten, werd onder de deelnemers verkozen tot "Beste automerk in de Guarda Rally", een prijs die in 2016 ex aequo werd gewonnen door Ford en Renault.