Nuno Antunes was de grote winnaar van de 20e Rally da Guarda

In de race die zaterdag plaatsvond, in het park Senhora dos Verdes, in Gouveia. Francisco Carvalho - ook in een Mini - eindigde op de tweede plaats, ondanks dat hij bekend stond als de coureur met het hoogste aantal overwinningen in deze competitie. João Batista nam op zijn beurt, achter het stuur van een Mercedes-Benz, de laatste plaats op het podium in.

In de mediacompetitie behaalde Luís Merca de eerste plaats op het podium, gevolgd door António Catarino en Ricardo Carvalho. Bij de dames was Vera Vozone de winnaar, met een Mini, gevolgd door Mariana Lemos en Maria Carpinteiro Albino.

Een ander hoogtepunt in de 20e Rally da Guarda was de aanwezigheid van de Renault 8 Gordini die in 1967, bestuurd door José Carpinteiro Albino, de TAP Rally won. De auto werd bestuurd door zijn zoon Eduardo Carpinteiro Albino, die 50 jaar later de top tien van de Rally wist te sluiten.

Onder de specifieke acties van Renault, Ford en Bridgestone/First Stop verkozen de deelnemers Renault en Ford als het “Beste automerk in de rally”.

In deze rally, die vanaf het begin werd gekenmerkt door de geest van plezier en kameraadschap, en door de spellen en spellen van concurrenten onderling of tegen de organisatie, werd de traditie in stand gehouden en kwam creativiteit tot uiting, van het lezen van humoristische teksten tot het vreemdste versiering van voertuigen.