Dette er de første Volvo XC40-teaserne

Anonim

Etter lanseringen av den nye generasjonen av Volvo XC60, forbereder det svenske merket seg på å komplettere SUV-serien med en ny modell: den kompakte XC40.

Som lenge har vært kjent vil dette være merkets første modell som bruker plattformen CMA (Compact Modular Architecture), beregnet på mindre modeller fra Volvo, Lynk & Co og Geely. En av fordelene med denne plattformen er det faktum at den allerede er i stand til å integrere hybridversjoner og opptil 100 % elektrisk i produksjonsmodeller.

Med tanke på Volvos ferske elektrifiseringsplan, er det sikkert at i tillegg til de vanlige firesylindrede blokkene og introduksjonen av nye tresylindrede blokker, vil Volvo XC40 være tilgjengelig med en plug-in hybrid drivlinje.

I det estetiske kapittelet gir 40.1-konseptet som ble presentert i fjor (uthevet bilde) oss noen hint om det endelige utseendet til fremtidens XC40. Den første teaseren avslører lite eller ingenting om bilens utseende, men den gir oss én sikkerhet: i tillegg til å være den minste i serien, vil XC40 være Volvos mest «kreative og særegne» modell.

Selv om det ikke er å forvente drastiske endringer fra Volvos nåværende designspråk, vil den nye modellen være den som kan tilpasses mest. I tillegg til en mer levende fargepalett, både for karosseriet og kupeen, vil Volvo tilby flere alternativer når det kommer til finish, med nye materialer (under).

Når den lanseres, hvem vet i år, vil Volvo XC40 ha som hovedkonkurrenter de tyske premium-forslagene, som Audi Q3 og BMW X1. Når det gjelder innleveringsdatoen, garanterer Volvo at «det kommer snart». Vi venter…

Volvo XC40 materialer

Les mer