Audi RS3 og Mercedes-AMG A45. Hvilken får bedre drift?

Anonim

Det er noe magisk med driftmanøveren, som alene rettferdiggjør endringene som gjøres for å kunne utføre slike sjongleringer. Enten med offisielt tilbehør som drivstokken, eller med hjemmelaget PVC-praksis, går alt for å få deg til å frigjøre bakdelen og kjøre sidelengs.

Vi hadde allerede publisert konfrontasjonen mellom Audi RS3 og Mercedes-AMG A45, der Audi RS3 overrasker og utmerker seg i akselerasjon - det er den første hot hatch som når 400 hk-merket.

Nå tok den samme publikasjonen de samme modellene for å prøve å se hvilken som gjorde det bedre i ... drift. Nå spør du og godt, driver med firehjulsdrevne biler?

Drift vs firehjulsdrift

Sannheten er at i visse punktlige situasjoner med manglende grep er det mulig å drive effektivt med firehjulsdrevne biler, og det har vi allerede demonstrert nylig med SEAT Leon Cupra i snøen.

Imidlertid, og i de fleste situasjoner, begrenser effektive firehjulsdriftssystemer kryssinger, slik at bakdelen ikke frigjøres, og skaper til slutt en understyring, som er det som skjer i denne videoen.

Det finnes imidlertid unntak, slik tilfellet er med Ford Focus RS, som har firehjulsdrift, har en aktiv differensial som gjør at bakakselen kan blokkeres 100 % når driftmodus er valgt. Elektronikken er i stand til å sende mer kraft til bakhjulene og forårsaker følelsen og oppførselen til en bakhjulsdrevet bil, uten å være det. Og det hele er så enkelt at selv en bestemor kan drive bak rattet på en Focus RS.

Tilbake til de to hovedpersonene i denne videoen, begge utmerke seg i effektivitet , som er grunnen til at de i normale situasjoner og uten vesentlig tap av grep ikke oppnår de ønskede driftstuntene.

Les mer