Singapore GP: Hamilton leder verdenscupen

Det var en følelsesladet søndag i Singapore Grand Prix. To timer inn i løpet med Hamilton som balanserte tallene og lå foran Vettel etter å ha passert til seier.

Med fem løp igjen i mesterskapet vinner Hamilton i Singapore og stiger til førsteplassen. Det er Hamiltons 7. seier denne sesongen og 29. i karrieren.

Etter å ha stjålet "stangen" fra Rosberg "James Bond" (0,007 sek. raskere enn sin kollega), ender Hamilton opp med å balansere poengsummen. En fiasko for Mercedes-teamet, med Nico Rosbergs bil som har vist store vanskeligheter siden starten, ga Mercedes-føreren opp på 14. runde.

En berøring mellom Sergio Perez og Adrian Sutil førte til at Safety Car kom inn på runde 31. Sauber de Sutil mistet bakvingen og etterlot rusk spredt rundt på banen. Safety Car gikk av sporet på runde 37.

Safety Car-inngangen ga Hamilton en stor fordel. Med supermyke dekk klarte han å distansere seg fra Vettel (2.) og Ricciardo (3.). Hamilton tok avstand og brukte 30 runder på Pirellis supermyke dekk, en bemerkelsesverdig ytelse gitt den britiske rytterens høye tempo.

Turene til pits ble preget av Perez sine 4 stopp, hvorav ett var å bytte front etter berøringen og selvfølgelig av Hamiltons dekkbytte, som gjorde at Vettel tok ledelsen i 1 runde.

Vettel tok ikke trykket, men avsluttet Singapore Grand Prix med å se baksiden av Lewis Hamiltons sølvpil fra 17,5 sekunder unna. Lenger bak ga franskmannen Vergne, som hadde fått straff på 5 sekunder, på siste runde alt og klarte med to risikable forbikjøringer å beholde sjetteplassen, passerte Raikkonen og Bottas.

Den siste runden var frustrerende for Valtteri Bottas, en av de største taperne i denne Grand Prix, som uten dekk endte opp med å forlate scoringsplassene (11.).

Med to Red Bulls på pallen (2. Vettel, 3. Ricciardo), noe som ikke har skjedd siden den kanadiske Grand Prix, er søkelyset rettet mot Hamilton. Vettel, som ble fire ganger verdensmester, endte på andreplass, i det som var hans beste prestasjon i mesterskapet. Alonso endte på 4. plass, og klarte ikke å komme nær Ricciardos Red Bull.

På den samlede tabellen leder Hamilton med 3 poeng over lagkameraten (N.Rosberg) og Ricciardo er på tredjeplass. I konstruktørmesterskapet nærmer Mercedes seg antall poeng for å garantere seier: Mercedes 479 poeng, Red Bull Racing Renault – 305, Williams Mercedes – 187, Ferrari – 178.