Rashid al-Dhaheri: hvordan bygge en Formel 1-fører

Anonim

New York Times dro til De forente arabiske emirater (UAE) for å møte Rashid al-Dhaheri. Bare 6 år gammel er han det store arabiske løftet om å nå Formel 1.

Rashid al-Dhaheri, bare 6 år gammel, er den yngste lovende bilprodusenten i UAE. Han begynte å kjøre racing i en alder av 5 år, og i dag vinner han allerede løp i de omstridte gokart-trofeene i Italia, som sammen med andre europeiske land er en av de viktigste "barneskolene" av sjåfører i dag.

Men i en alder av 6, er det ikke for tidlig å begynne å snakke om Formel 1? Kanskje. Den sportslige karrieren til Formel 1-førere starter imidlertid tidligere og tidligere. Mens Senna begynte å løpe 13 år gammel, startet Hamilton – nåværende verdensmester – 8 år gammel.

RELATERT: Max Verstappen, yngste Formel 1-fører noensinne

Rashid al-Dhaheri f1

Baren blir høyere og høyere. Derfor er det ikke overraskende at forberedelsesnivået og etterspørselen til moderne sjåfører er milevis unna "røyk en sigarett før løpet" holdningen til andre tider. Det blir stadig viktigere å lære opp hjernen for fart og få kjørerutiner og reflekser. Jo før jo bedre.

Max Verstappen er det siste eksemplet på denne logikken. Han vil være den yngste Formel 1-føreren noensinne, og debuterer denne sesongen.

Kilde: New York Times

Les mer