Dette er brølet til den nye Hyundai i30 N

Anonim

Det er Hyundai mot verden. For første gang jobber det sørkoreanske merket med en sportsbil som vil være i stand til å møte forslagene som kommer fra det "gamle kontinentet". Bilen ble utviklet under stafettpinnen av Albert Biermann, en tysk ingeniør med kreditt etablert i bilindustrien – Biermann var i noen år sjef for BMWs M Performance-divisjon.

Hele utviklingen av Hyundai i30 N skjedde ved merkets tekniske senter på Nürburgring, en modell som nylig har gjennomgått en testfase i Nord-Sverige – og med Thierry Neuville ved rattet – og på veien i Storbritannia. Hyundais siste video viser oss hva vi kan forvente av den nye i30 N:

Men Hyundai vil ikke stoppe her...

Det er det du tenker. Hyundai i30 N blir bare det første medlemmet av en familie av modeller med en sporty stamtavle. Albert Biermann snakket med australiere på Drive, og henviste til at Tucson sannsynligvis vil motta N Performance-behandlingen, så vel som den kommende Hyundai Kauai kompakt-SUV.

«Vi startet med C-segmentet og fastback (Veloster), men vi jobber allerede med andre prototyper for B-segmentet og SUV […] Moroa bak rattet er ikke begrenset til segmentet eller størrelsen på bilen – du kan lage spennende biler i alle segmenter.

Albert Biermann innrømmer at han fortsatt må gå over til alternative motorer – utslippsregler og behovet for å redusere forbruket gjør dette nødvendig. Derfor er det nesten sikkert at fremtidige modeller vil ty til en hybridløsning.

Hyundai i30 N vil bli avduket på Frankfurt Motor Show neste september.

Hyundai i30 N

Les mer