DMC-konsept: Tilbake til fremtiden!

Anonim

Enten du liker det eller ikke, markerte Delorean DMC-12 en generasjon. 80-tallet var preget av den eksotiske og provoserende designen til DMC-12, og reisen gjennom den syvende kunsten ga den en misunnelsesverdig berømmelse.

Men vil DMC-12 ha en plass i fremtiden? Oppdag den nye nytolkningen av fremtidens DMC-12 med DMC Concept.

dmc-concept-delorean-01-1

For mange gjorde Delorean DMC-12 seg kun kjent gjennom opptredener i filmen Back to the Future, med Michael J. Fox i hovedrollen. Men John Deloreans visjon gikk mye lenger enn bare å produsere et bilikon med slik berømmelse utover grensene, takket være Hollywood .

John Delorean, før han grunnla Delorean Motor Company, var allerede en anerkjent profesjonell: han var sjefingeniør i Pontiac i 1963 og ansvarlig for GTO. Hans talent innen maskinteknikk, den store "nesen" for virksomhet og visjonære ideer, ga ham en plass i retning av General Motors, han ville være det yngste elementet noensinne til å bli medlem av ledelsen til bilgiganten.

john-zachary-delorean

Men John ville ha mer. En utfordring der han kunne bruke all sin ekspertise uten restriksjoner, og dermed grunnla Delorean Motor Company 24. oktober 1975. John fikk fordel av strategiske lån fra Storbritannia for å produsere DMC-12 i Nord-Irland.

Delorean DMC-12 hadde alt for å være en flott bil, men muligheten for mekanikere av fransk opprinnelse fra PSA/Renault/Volvo-gruppen og andre tilhørende problemer, ga ikke DMC-12 et godt rykte, til tross for den berømte « vingedører måke' og et design signert Giorgetto Giugiaro.

John DeLorean med bilen sin

I 1982 endte den høye prisen på 25 000 dollar for denne typen biler med å drive bort potensielle kjøpere og mangelen på etterspørsel drepte John Deloreans visjonære prosjekt, med mer enn 2000 enheter produsert klare for levering, men uten eier.

DMC fortsetter imidlertid å produsere DMC-12, ettersom den til tross for selskapets insolvens ble kjøpt av en annen økonomisk gruppe og det fortsatt er et stort lager av deler, i tillegg til de originale formene de er produsert fra. Den nye DMC-12 er reproduserte modeller og bruker 80 % nye deler fra gammelt lager og 20 % nye produserte deler, priser fra 50 000 til 60 000 dollar.

dmc-concept-delorean-03-1

Den tidløse og veldig typiske 80-tallsestetikken fortsetter å forføre unge designere, og det var fra denne inspirasjonen til den originale modellen designeren Alex Graszk bestemte seg for å lage en "gjengivelse" av det som skulle bli den nye Delorean, DMC Concept.

dmc-concept-delorean-06-1

I dette nye utseendet mistet DMC Concept dørene i måkestil som var så karakteristiske for den, for å få en sakseåpning. Det mest aktuelle og aggressive bildet fremkaller all sportsligheten som manglet tidligere. Taket, akkompagnert av bakrutegitteret, minner om Lamborghini Aventador, men likhetene slutter der. DMC Concept har sin egen identitet som minner mye om modellene designet av Italdesing av Giorgetto Giugiaro.

dmc-concept-delorean-05-1

En ting er sikkert: enten DMC-konseptet går videre eller ikke, er dette et bevis på at DMC kan vende tilbake til fremtiden, og dermed realisere visjonen til John Delorean.

Bilder: Dexter 42

Les mer