Rally de Portugal: Sebástien Ogier i full angrepsmodus

Sébastien Ogier drar til den siste dagen av Rally de Portugal-angrepet. Fikk 4,9 sekunder til lederen og Jari-Matti Latvala og kastet ikke håndkleet i bakken.

Morgendagen vil ikke passe for sarte sjeler. Den regjerende verdensmesteren, Sébastien Ogier, fikk sin tredje seier i Vodafone Rally de Portugal spesialtilbud og tetter gapet til lederen av løpet. Volkswagen-sjåføren fikk 4,9s fra lagkameraten Jari-Matti Latvala som i økende grad ser at ledelsen hans er i fare.

De to er atskilt med bare 9,5 sekunder når det er tre etapper å gå før avslutningen av den portugisiske WRC-reisen. Publikum som har reist masse for å se Rally de Portugal har i denne hjemmelaget Volkswagen vs Volkswagen duellen nok en grunn til interesse.

Med dette resultatet overvant Ogier Kris Meeke som falt fra andre til tredje. Briten fra Citroën gjorde fjerde gang bak Andreas Mikkelsen (fremhevet bilde). Også nordmannen fra Volkswagen nærmet seg pallen. Det er 1,1 sekunder fra Meekes sted.

Rally de Portugal SS11 2015-3-10 (28)

Hayden Paddon spratt tilbake og passerte lagkameraten Dani Sordo i den forrige spesialen. I sistnevnte traff han en stein og skadet girkassen til sin Hyundai i20 WRC. Mistet olje og også en plassering i tabellen. Han avga posten til spanjolen igjen.

Fords Ott Tanak ble nummer fem i seksjonen og beholder samme plassering totalt sett. Estonian har forresten den konsoliderte posisjonen. Han er 50 sekunder unna Mikkelsen og har en ledelse på 45 sekunder på Sordo.

I WRC2 fortsetter Nasser Al-Attiyah å dominere med sin Fiesta RRC. Denne gangen vant han spesialen og vant 24 sekunder over Esapekka Lappi, som ble dagen nummer to i klassen, 49 sekunder bak den første. Pontus Tidemand, i den andre offisielle Skodaen, ligger på sisteplass på pallen og har Stéphane Lefebvre, i Citroën, på fjerdeplass, på 16 sekunder.

Bilder: André Vieira/Thom Van Esveld – Ledger Automobile

Rally de Portugal: Sebástien Ogier i full angrepsmodus 30568_2