Formel 1: Rosberg vinner Østerrikes GP

Mercedes' hegemoni utvidet seg til den østerrikske GP. Nico Rosberg vant igjen og utvider ledelsen i Formel 1 verdensmesterskapet.

Nok en gang dikterte Mercedes reglene under en helg i Formel 1. De klarte ikke å stå på pole-posisjon, men de klarte ikke å vinne. Nico Rosberg vant den østerrikske Formel 1 Grand Prix, selv om Williams okkuperte første rad på rutenettet og hvor det så ut som alt lå til rette for en historisk seier for det engelske merket. Rosberg rykket i front ved første pit-stopp, og fra det tidspunktet ble fordelen økt.

SE OGSÅ: WTCC-rytterne ville ikke engang tro at de i 2015 skal passere Nürburgring

Andre, avsluttet Lewis Hamilton. Den engelske sjåføren klarte å passere Valtteri Bottas i dekkskiftet og prøvde til og med å ta igjen lagkameraten sin, i striden om førsteplassen uten å lykkes.

Østerrikes Grand Prix, Red Bull Ring 19.–22. juni 2014

Den største taperen viste seg å være Felipe Massa, som fra første plassering på rutenettet endte løpet på 4. plass. Den brasilianske sjåføren var hovedofferet for pit-stoppene. Bedre flaks hadde lagkameraten hans, Valtteri Bottas, som hadde en strålende helg: han endte på 3. plass og klarte så vidt å få pole-position.

På 5. plass endte Fernando Alonso, sekundert av en inspirert Sergio Pérez, som endte på en utmerket 6. plass ved kontrollene til Force India enseters. Kimmi Räikkönen avsluttet Topp 10, og klaget over motorproblemer i Ferrari.