Alfa Romeo, DS og Lancia. Stellantis premiummerker har 10 år på seg til å vise hva de er verdt

Anonim

Etter at vi for noen måneder siden fikk vite at Alfa Romeo, DS og Lancia blir sett på i Stellantis som «premiummerker», har nå Carlos Tavares avslørt litt mer om fremtiden sin.

Ifølge Stellantis' administrerende direktør vil hver av disse merkene ha «et vindu med tid og finansiering i 10 år for å lage en kjernemodelleringsstrategi. Administrerende direktører (executive directors) må være tydelige på merkevareposisjonering, målrette kunder og merkevarekommunikasjon."

Når det gjelder hva som kan skje etter denne 10-årsperioden med Stellantis' premiummerker, var Tavares klar: «Hvis de lykkes, flott. Hvert merke vil ha muligheten til å gjøre noe annerledes og tiltrekke seg kunder”.

DS 4

Også angående denne ideen uttalte administrerende direktør for Stellantis: "Min klare ledelsesholdning er at vi gir hvert av våre merkevarer en mulighet, under ledelse av en sterk administrerende direktør, til å definere sin visjon, bygge et "manus" og vi garanterer at de bruker Stellantis' verdifulle eiendeler for å få deres business case til å fungere.»

Alfa Romeo på "frontlinjen"

Disse uttalelsene fra Carlos Tavares dukket opp på "Future of the Car"-toppmøtet promotert av Financial Times, og det er ingen tvil om at merkevaren hvis plan virker mer "på vei" er Alfa Romeo.

Om dette begynte Carlos Tavares med å minne om: «Tidligere prøvde mange byggere å kjøpe Alfa Romeo. I disse kjøpernes øyne har denne stor verdi. Og de har rett. Alfa Romeo er av stor verdi.»

I spissen for det italienske merket står Jean-Philippe Imparato, den tidligere administrerende direktøren i Peugeot, og målet, ifølge Carlos Tavares, er "å gjøre det som er nødvendig for å gjøre det svært lønnsomt med riktig teknologi". Denne "riktige teknologien" er, med Carlos Tavares ord, elektrifisering.

Alfa Romeo-serien
Alfa Romeos fremtid innebærer elektrifisering, men Carlos Tavares ønsker også å forbedre kommunikasjonen med potensielle kunder.

Når det gjelder forbedringene som det italienske merket må operere, har den portugisiske lederen også identifisert dem, og påpekt behovet for å forbedre "måten merkevaren "snakker" med potensielle kunder på. I følge Tavares, "Det er en frakobling mellom produkter, historie og potensielle kunder. Vi må forbedre distribusjonen og forstå potensielle kunder og merkevaren vi presenterer for dem.»

Kilde: Autocar.

Les mer