Og gå tre! Filipe Albuquerque triumferer igjen i 24 Hours of Daytona

Anonim

Etter et flott 2020 der han ikke bare vant 24-timers Le Mans i LMP2-klassen, men også vant FIA World Endurance Championship og European Le Mans Series, Filipe Albuquerque gikk inn "på høyre fot" i 2021.

I 24 Hours of Daytona, det første løpet av året i North American Endurance Championship (IMSA), klatret den portugisiske rytteren nok en gang til den høyeste plassen på pallen, og vant sin andre sammenlagtseier i løpet (den tredje ble oppnådd i 2013 i GTD-kategorien).

Debuterte om bord på Acura til sitt nye team, Wayne Taylor Racing, delte den portugisiske sjåføren rattet med sjåførene Ricky Taylor, Helio Castroneves og Alexander Rossi.

Filipe Albuquerque 24 Hours of Daytona
Filipe Albuquerque startet 2021 slik han avsluttet 2020: klatring på pallen.

en hard seier

Løpet omstridt i Daytona endte med en forskjell på bare 4,704 sekunder mellom Acura fra Albuquerque og Cadillac til japanske Kamui Kobayashi (Cadillac) og på 6,562 sekunder mellom førsteplassen og den tredje.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Acura nummer 10, pilotert av portugiserne, nådde førsteplassen i løpet med omtrent 12 timer igjen, og siden den gang har den praktisk talt ikke forlatt den posisjonen, og motstått "angrepene" fra motstanderne.

Om denne konkurransen sa Filipe Albuquerque: «Jeg har ikke engang ord for å beskrive følelsen av denne seieren. Det var det vanskeligste løpet i livet mitt, alltid på grensene, og prøvde å gjøre opp for motstandernes fremgang».

Legg også merke til resultatet oppnådd av João Barbosa (som allerede har vunnet konkurransen tre ganger, den siste i 2018 og delte bil med Filipe Albuquerque). Denne gangen kjørte den portugisiske sjåføren i LMP3-kategorien og kjørte en Ligier JS P320 Nissan fra Sean Creech Motorsport-teamet og oppnådde andreplass i klassen.