Volvo. Gjenbruk av deler sparer mer enn 4000 tonn CO2

Anonim

Vær klar over at det "miljømessige fotavtrykket" til en bil ikke bare er motorutslippene som "animerer" den, Volvo Cars har i Volvo Cars Exchange System-programmet en måte å redusere (enda mer) det miljømessige fotavtrykket til modellene sine.

Tanken bak dette programmet er veldig enkel. Sammenlignet med en ny del er det anslått at en gjenbrukt komponent krever opptil 85 % mindre råvarer og 80 % mindre energi i produksjonen.

Ved å gjenopprette brukte deler til sine originale spesifikasjoner, i 2020 alene, reduserte Volvo Cars forbruket av råvarer med 400 tonn (271 tonn stål og 126 tonn aluminium) og reduserte karbondioksidutslipp knyttet til energi med 4116 tonn. forbrukes for å produsere nye deler.

Volvo deler
Her er noen av delene som Volvo gjenvinner i et tydelig eksempel på sirkulær økonomi.

En (veldig) gammel idé

I motsetning til hva du kanskje tror, er ideen om at Volvo Cars gjenbruker deler ikke ny. Det svenske merket begynte å gjenbruke deler i 1945 (for nesten 70 år siden), og restaurerte girkasser i byen Köping, for å møte mangelen på råvarer i etterkrigstiden.

Vel, det som startet som en kortsiktig løsning, har blitt et permanent prosjekt, og ligger i bunnen av Volvo Cars Exchange System.

For øyeblikket, hvis delene ikke er skadet eller slitt, blir de restaurert i henhold til kvalitetsstandardene til originalene. Dette programmet dekker modeller opptil 15 år gamle og tilbyr et omfattende utvalg av restaurerte deler.

Disse inkluderer girkasser, injektorer og til og med elektroniske komponenter. I tillegg til å bli restaurert er delene også oppdatert til siste spesifikasjoner.

For å sikre kontinuitet i prosjektet samarbeider Volvo Cars Exchange System tett med designavdelingen din. Målet med dette samarbeidet er å skape et design som i fremtiden vil tillate en enklere demontering og restaurering av delene.

Les mer