Audi suspenderer bestillinger på SQ5. WLTP sin feil?

Anonim

Nyheten, som allerede er bekreftet av en talsperson for Audi, er fremmet av britiske Autocar, som rapporterer om situasjonen i Storbritannia. Der det ikke lenger vil være mulig å bestille en Audi SQ5 med de spesifikasjonene kunden ønsker, men kun kjøpe en enhet som allerede er på nettet.

Denne situasjonen, som det ser ut til, vil påvirke ikke bare det britiske markedet, men alle europeiske markeder, vil ifølge den samme publikasjonen ikke skyldes at produksjonsåpningen allerede er oppbrukt, som merket offisielt sier, men fra behovet for Audi skal tilpasse utslippene fra SQ5-motoren til den nye virkeligheten pålagt av Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, eller WLTP – som trer i kraft 1. september neste år.

Audi SQ5 er bare en av flere

Også ifølge Autocar vil SQ5 bare være én blant mange modeller, fra flere produsenter, hvis kommersialisering allerede er suspendert, på grunn av behovet for tekniske endringer, som gjør at modellene kan overholde bestemmelsene som er pålagt av WLTP.

Audi SQ5 2018

Blant de mange eksemplene er tilfellet med BMW og 7-seriens bensinmodeller, M3 og M2. Den første, med produksjonen allerede suspendert i år, for det bayerske merkets ingeniører for å omformulere fanebærerens eksosanlegg, for å integrere et partikkelfilter.

FØLG OSS PÅ YOUTUBE Abonner på kanalen vår

Når det gjelder M3, har det til og med blitt fastsatt et (forventet) endepunkt i produksjonen, allerede for august, og det samme bør skje med M2. Skjønt, i dette tilfellet, bare fra det øyeblikket M2-konkurransen presenteres — en situasjon som er planlagt til neste 25. april.

Audi SQ5 2018

Les mer